«Αναβολή κυρώσεων» ζητά από την Ε.Ε. η Ιταλία


Η Ιταλία θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη και να μειώσει το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, απαντώντας στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για τον προϋπολογισμό. Όπως είπε, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, ο προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί δεν θα αλλάξει.
Υποστήριξε ότι αν τελικά η ευρωζώνη αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε θα ζητήσει την αναστολή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να επιτραπεί στην ιταλική κυβέρνηση «να κάνει τις οικονομικές μανούβρες που είναι ικανές να παράξουν ανάπτυξη και συνεπώς να μειωθεί το δημόσιο χρέος».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο είπε στους δημοσιογράφους ότι «ελπίζει» πως η Ε.Ε. θα κατανοήσει την ανάγκη για να αυξηθούν οι δαπάνες.
Όπως είπε, δεν μπορεί να συμπεριφέρονται έτσι στην Ιταλία «έπειτα από τόσα χρόνια σφαγής», αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.
Η κυβέρνηση λαϊκιστικού κινήματος των Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά επιμένουν στον προϋπολογισμό τους που προβλέπει υψηλές δαπάνες, παρά τις προειδοποιήσεις για την επιβολή κυρώσεων και την απόφαση της Επιτροπής της Τετάρτη να εκκινήσει τη σχετική διαδικασία.
Η Ρώμη υποστηρίζει ότι μόνο με αύξηση δαπανών μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, έπειτα από πολλά χρόνια περιοριστικής πολιτικής και λιτότητας, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι «δεν θα πάρει πίσω τις προεκλογικές υποσχέσεις της» για τον βασικό μισθό και αυξήσεις στις συντάξεις.
Η σύγκρουση της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες για το θέμα έχει προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές, προκαλώντας αύξηση των spread στα ιταλικά ομόλογα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!