Εγκαινιάζεται «Το σπίτι της καρδιάς μας» για οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, το Δημοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00, στα εγκαίνια της δομής «Το σπίτι της καρδιάς μας», που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργανώθηκε και στεγάζεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, στην οδό Άρη Βελουχιώτη 46Β, στη Νικόπολη και θα φιλοξενεί οικογένειες που έχουν μόνιμη διαμονή στην επαρχία και τα παιδιά τους με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα χώρο πλήρως επανδρωμένο με οικιακό εξοπλισμό, στην καρδιά της Νικόπολης, στη Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης, πολύ κοντά στο Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Παύλου Μελά, δίπλα σε οργανωμένη αγορά, φαρμακείο, στάση ΟΑΣΘ (δρομολόγιο Νο 34, Άνω Ηλιούπολη).
Όλες οι παρεχόμενες από τη δομή υπηρεσίες είναι δωρεάν.
Τα πάγια και λειτουργικά έξοδα θα καλύπτονται από το Δήμο και υποστηρικτικές ειδικότητες από το μόνιμο και εποχικό  προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας,  θα συνδράμουν στην ομαλή λειτουργία της δομής όταν αυτό χρειάζεται.
Πέραν της προσφοράς της κατοικίας προς φιλοξενία των ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις, επιπρόσθετα και εφόσον κριθεί αναγκαίο από το Τμήμα Υγείας,  Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά που θα έχει την εποπτεία του προγράμματος σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, θα μπορεί να παρέχεται στους διαμένοντες:
•Ψυχολογική υποστήριξη και παροχή κοινωνικής στήριξης (πραγματοποίηση συνεδριών) προς τους ωφελούμενους, από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
•Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, διατροφής και ένδυσης καθώς και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου αντίστοιχα, με την προϋπόθεση πάντοτε ότι πληρούνται οι ήδη θεσπισθείσες προς τις άνω παροχές προϋποθέσεις, που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και αναφέρονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της δομής.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!