Προφορική συμφωνία με τους οκτώ για τις συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ


Προφορική συμφωνία με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που προέκυψε μετά τη διαγραφή βουλευτών του VMRO-DPMNE για τη συνταγματική αναθεώρηση ανακοινώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης απ' την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Όπως μεταδίδουν μέσα της γείτονος, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι επήλθε προφορική συμφωνία έπειτα από μια δεύτερη συνάντηση που είχαν σήμερα, όμως το κείμενο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί απ' την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και αύριο, Παρασκευή, θα επιστραφεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να υπάρξει επιβεβαίωση της συμφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζάεφ, και αυτοί οι βουλευτές, όπως όλοι κατά την κατάρτιση νομοσχεδίων, θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν τροποποιήσεις.
«Παραμένουμε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις στο πνεύμα της συμφωνίας προκειμένου η διαδικασία να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση στη Βουλή, με τελικό στόχο να σταθούμε ενωμένοι στις αποφάσεις για το πρωτόκολλο και τις διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.
Την αισιόδοξη εκτίμησή του πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για αλλαγή του Συντάγματος στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ;άλλωστε σήμερα απ' την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν στον σχηματισμό ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι επτά από αυτούς ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε από τις τάξεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ μία ακόμη βουλευτής που ψήφισε υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!