Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Κορυφώνονται σημερα Σάββατο, οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί πολιτικοί, έχουν ήδη περάσει απ' το ιστορικό κτήριο όπου πραγματοποιούνται από χθες οι εορτασμοί, αφήνοντας λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της χούντας.
Το χθες το πρωί ωστόσο σημειώθηκε ένταση όταν κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη, εμποδίστηκαν από ομάδων συγκεντρωμένων να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνια.
Οι νεαροί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στους βουλευτές που έφθασαν στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ, εκτοξεύοντας καφέδες και νερά εναντίον τους ενώ υπήρξαν και αρκετά σπρωξίματα μέχρι να εκτονωθεί η ένταση.
Και φέτος η αστυνομία λαμβάνει ισχυρά μέτρα στην περιοχή του κέντρου, επιστρατεύοντας περίπου 5.000 αστυνομικούς, ενώ σταδιακά θα κλείσουν αύριο σταθμοί του μετρό στο κέντρο όπως και δρόμοι.
Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για την 45η επέτειο


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!