Κ. Νοτοπούλου: Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μάχη για κοινωνική ένταξη και αποδοχή του κάθε ανθρώπου


Θεσσαλονίκη, 26 Νοεμβρίου 2018

Ομιλία της ΥΜΑΘ στην εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ) στη Θεσσαλονίκη
Κ. Νοτοπούλου: Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μάχη για κοινωνική ένταξη και αποδοχή του κάθε ανθρώπου

Ομιλία στην εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ) στη Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.
Η κ. Νοτοπούλου χαρακτήρισε "ιδιαίτερα τιμητική" την πρόσκληση στην ημερίδα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών που είναι αφιερωμένη στην 20η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, μία μέρα που, όπως είπε "κουβαλά τον πόνο και την οργή από τη δολοφονία του Ζακ λόγω των πολλαπλών του ταυτοτήτων, αλλά και των κάθε Ζακ που πέρασαν από τη γη".
"Ήδη στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας, αποτελώντας εν αντιθέσει με παλιές κυβερνήσεις, πυρηνικό μέρος της ταυτότητας της κυβέρνησης μας, καθώς προχωρήσαμε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, οι οποίες όμως είναι και αποτέλεσμα της πολυετούς, δυναμικής και τεκμηριωμένης παρέμβασης και διεκδίκησης  του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών" δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Αναφερόμενη στην πόλη της Θεσσαλονίκης η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως "για πολλά χρόνια ζήσαμε σε μια πόλη που την εξουσίαζαν συντηρητικές και οπισθοδρομικές δυνάμεις. Μια πόλη στην οποία το κάθε τι διαφορετικό όχι απλά ασφυκτιούσε, αλλά πολλές φορές περιθωριοποιούνταν  με ακραίο και βίαιο τρόπο. Που δεν είχε χώρο, που ήταν καταδικαστέο, που ήταν ντροπή".
Όπως όμως η ίδια εκτίμησε, "τα τελευταία χρόνια είχαμε εκτιμώ την ευτυχή συγκυρία η πραγματικότητα αυτή να αρχίσει να αλλάζει. Η πόλη μας γίνεται πόλη ανοιχτή. Πόλη που χωρά τους ανθρώπους της".
"Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη μάχη για κοινωνική ένταξη και αποδοχή του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης ή χαρακτηριστικών φύλου" τόνισε κατά την ομιλία της η κ. Νοτοπούλου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!