Δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018


Δελτίο Τύπου (με βίντεο)

Δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων

Απέναντι στις κατασκευασμένες ειδήσεις και την παραπληροφόρηση, στέκεται μια άλλη αλήθεια

«Απέναντι σε όσους δημιουργούν κατασκευασμένες ειδήσεις και σε όσους τις διαδίδουν με την αστραπιαία ταχύτητα ενός retweet, απέναντι σε όσους επιλέγουν την παραπληροφόρηση για να υπηρετήσουν μια σκιώδη ατζέντα, στέκεται μια άλλη αλήθεια.
Πέρσι τον Οκτώβριο η Μαλτέζα δημοσιογράφος, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πλήρωσε με τη ζωή της τον αγώνα της για την ενημέρωση των πολιτών. Δολοφονήθηκε εκτελώντας το καθήκον της, ερευνώντας σκάνδαλα διαφθοράς, μεταξύ των οποίων τα διαβόητα Panama Papers.
Σήμερα, 2 Νοεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων την τιμούμε.
Τα λόγια της αποτελούν πυξίδα:
“Είναι αλήθεια ότι η ζωή είναι άδικη και, ως ένα βαθμό, δεν μπορούμε παρά να το αποδεχτούμε. Ωστόσο, αν περνά από το χέρι μου να αποφύγω ή να αποκαταστήσω την αδικία, θα το κάνω”.
-       909 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί τη δεκαετία 2008-2018
-       71 εξ αυτών το 2017, ήδη 66 στη διάρκεια του 2018
-       262 δημοσιογράφοι παρέμεναν φυλακισμένοι το 2017
-       60 δημοσιογράφοι αγνοούνται ακόμα το 2018».
Βίντεο εδώ: https://youtu.be/BKgMAjFplF0


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!