«Βασιλιάς» στο Μιλάνο ο Τσιτσιπάς


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον τίτλο του Next Gen ATP Finals στο Μιλάνο, καθώς νίκησε στον τελικό τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ με 3-1 σε σετ που κρίνονται στα 4 γκέιμ (2-4, 4-1, 4-3, 4-3).
Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ από τον 19χρονο τενίστα, αλλά πήρε τα τρία επόμενα στη συνέχεια και κατάκτησε αήττητος το τρόπαιο.
Το Νο 16 στην παγκόσμια κατάταξη (με 35 νίκες σε 60 παιχνίδια το 2018) και Νο 1 του ταμπλό (καθώς ο Σάσα Ζβέρεφ απέσυρε τη συμμετοχή του επειδή έχει μπροστά του το ATP Finals του Λονδίνου) έγινε έτσι ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών.
— Tennis TV (@TennisTV) 10 Νοεμβρίου 2018
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άλεξ για τον αγώνα που έκανε. Τον σέβομαι, έχει παίξει σπουδαία αυτή την εβδομάδα. Παρέμεινα ήρεμος σε όλο το ματς, ήμουν πνευματικά δυνατός, κάτι που αποδείχθηκε στο τάι μπρέικ του τελευταίου σετ. Με αυτή τη νίκη παίρνω αυτοπεποίθηση για να παίξω καλύτερα στο μέλλον», δήλωσα ο ίδιος.
Στην αρχή της εβδομάδας ο Τσιτσιπάς νίκησε με 3-1 τον Μουνάρ και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά και τελικά τον θρίαμβό του στη διοργάνωση.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!