Προτασεις δημοτικης παραταξης “Αλλάζω την πόλη μου” για την περιοχή των Μετεώρων.


Προτασεις δημοτικης παραταξης “Αλλάζω την πόλη μου” για την περιοχή των Μετεώρων.

Η δημοτική παράταξη “Αλλάζω την πόλη μου”, στα πλαίσια της συνάντησης με την Ένωση Πολιτών Μετεώρων – Πολίχνης, παρουσίασε τις προτάσεις της αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή των Μετεώρων στο σύνολό της. Στην εν λόγω συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης παρουσίασε την επιστημονική του ομάδα, που απαρτίζεται από την κ. Καστανίδου Ειρήνη, αρχιτέκτονα μηχανικό, μηχανικό ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων, καθώς επίσης και τον κ. Καστανίδη Χρήστο, αρχιτέκτονα μηχανικό, στους οποίους ανατέθηκε η μελέτη των προβλημάτων, έπειτα από επιτόπου επίδειξή τους στον υποψήφιο Δήμαρχο από το συμβούλιο της Ένωσης.
Οι προτάσεις αφορούν τα παρακάτω θέματα:
1.      Στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων υλοποιείται σχεδιασμός των ρεμάτων στο σύνολό τους, ώστε να είναι επισκέψιμα και βιώσιμα.
2.      Μετατροπή του χώρου πίσω από το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης (πλαστικό γήπεδο ποδοσφαίρου) σε χώρο στολίδι, πόλο έλξης υπερτοπικού χαρακτήρα. Δημιουργία πολιτιστικού χώρου με δημοτικό αναψυκτήριο, αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών δράσεων καθώς και δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στον αύλιο χώρο του 4ου Γυμνασίου Πολίχνης.
3.      Επανασχεδιασμός του Άλσους Μετεώρων με περιπατητικές διαδρομές, αστικούς οπωρόκηπους και ήπιες δραστηριότητες.
4.      Επανασχεδιασμός καθώς και επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας της κεντρικής πλατείας Μετεώρων.
5.      Κατασκευή και λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, προς εξυπηρέτηση των πολιτών των Μετεώρων με τροχήλατο όχημα ή όχημα σε σταθερή τροχιά.
6.      Εντοπισμός και αξιοποίηση ευρημάτων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
7.      Προσπάθειες με στόχο την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
8.      Σε δεύτερο χρόνο, τη δημιουργία ενός σταδίου, στην περιοχή κοντά στο εργοτάξιο του Δήμου, για την άθληση των δημοτών.
9.      Μελέτη ηλεκτροφωτισμού της περιοχής των Μετεώρων στο σύνολό της.
10.  Προσπάθεια επίλυσης του θέματος του Καν-Καν.
11.  Αναζήτηση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία ΤΟΜΥ Μετεώρων.
12.  Κεντρικός στόχος της παράταξης είναι η ανάδειξη ζητημάτων καθημερινότητας προκειμένου να επέλθει η κατά το δυνατόν, γρηγορότερη επίλυσή τους μέσα από τη λειτουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δίνοντας τη δυνατότητα στο δημότη να ψηφίζει για σοβαρά ζητήματα του Δήμου του. Στα πλαίσια της διαφάνειας και της αμεσότητας , απευθείας αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, καθώς και τα ιδιαίτερα και άλυτα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους κατοίκους των Μετεώρων, δεσμευόμαστε ότι το παραπάνω πρόγραμμα είναι υλοποιήσιμο καθώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν για την υλοποίηση του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!