Τσίπρας: «Η Ελλάδα ανέκτησε την αυτοδυναμία της»


Στην έξοδο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, επικεντρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, πιο αισιόδοξοι αλλά και πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη δουλειά που μας περιμένει».
Σήμερα, σχεδόν 4 μήνες μετά από τη λήξη της μνημονιακής περιόδου, η χώρα μας ανέκτησε την αυτοδυναμία της και την πρωτοβουλία στον καθορισμό των δικών της προτεραιοτήτων. #AmChamGr #GREconomy18
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 4 Δεκεμβρίου 2018
Χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία στην οικονομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τους ρυθμούς άνω του 2% στην ανάπτυξη, την αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών, καθώς και τη μείωση της ανεργίας.
«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια νέα οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι η χώρα «ανέκτησε την αυτοδυναμία της και την πρωτοβουλία στον καθορισμό των δικών της προτεραιοτήτων».
Το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας βασίζεται σε εξαγωγές, καινοτομία & συγχρόνους τρόπους παραγωγής. Δημιουργώντας έσοδα, πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, υγιή εξωτερικά ισοζύγια & καθιστώντας βιώσιμη & ασφαλή, τη στοχευμένη επέκταση της κοινωνικής και οικονομικής μας πολιτικής.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 4 Δεκεμβρίου 2018
«Πορευόμαστε πλέον με το δικό μας εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, και τις δικές μας προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, για τη διαμόρφωση νέων κοινωνικών όρων, αυτή τη φορά υπέρ των πολλών, όλων εκείνων δηλαδή που έβαλαν πλάτη για να βγει η χώρα από τη κρίση», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων «δεν ήταν μια νομοτελειακή εξέλιξη», ενώ έριξε βολές και κατά της αντιπολίτευσης για την κριτική κατά της κυβέρνησης:
Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε με το τέλος των μνημονίων και σήμερα αυτοαναιρούνται και διαψεύδονται κάθε μέρα στη Βουλή, όπου καλούνται να ψηφίσουν μια σειρά θετικών μέτρων, όπως την ακύρωση του εκβιαστικού και αχρείαστου μέτρου περικοπής των συντάξεων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, νέους εργαζομένους, αγρότες και ερευνητές, τη διανομή κοινωνικού μερίσματος σε 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 25% μέχρι το 2022, την αύξηση του κατώτατου μισθού και μια σειρά επιπλέον μέτρων που θα ακολουθήσουν και τα οποία είχα προαναγγείλει στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.
Προωθούμε μια «ομπρέλα» αναπτυξιακών παρεμβάσεων:
Προώθηση των εξαγωγών.
Μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός.
Σύγχρονα ευρυζωνικά έργα.
Επιτάχυνση αδειοδότησης επιχειρήσεων.
Διευκόλυνση στρατηγικών επενδύσεων.
Ίδρυση δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας.
Ολοκλήρωση Κτηματολογίου.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 4 Δεκεμβρίου 2018

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!