«Έκλεισε» το θέμα της περικοπής συντάξεων στο Eurogroup


ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ της Κομισιόν για μη περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα, αποδέχθηκε το Eurogroup κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, βάζοντας «τέλος» σε ένα σίριαλ με αίσιο τέλος για τη χώρα μας.
Όπως σημείωσε πηγή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη - μέλη.
Επίσης, υπήρξε «θετική αποτίμηση» της δημοσιονομικής πορείας της χώρας. Έτσι, καταργήθηκε οριστικά το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, το οποίο επρόκειτο να εφαρμοστεί εντός του 2019.
Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, επισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019, τόνισε η ίδια πηγή. Πιο απλά, το Eurogroup στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, συνέστησε στην Αθήνα να «τρέξει» συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα ή δυσάρεστες εξελίξεις.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, κατά το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, με θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή των αντιμέτρων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, μετά την επίτευξη του υπερπλεονάσματος.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!