Νέο κύμα «ύποπτων» φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα


Το ένα μετά το άλλο σειρά πανεπιστημιακών ιδρυμάτων λαμβάνουν φακέλους που κρίνονται «ύποπτοι» και κινητοποιούν τις αρχές, με το σύνολο των μέχρι τώρα φακέλων να ανέρχεται σε περίπου 20.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα.
Τα τελευταία περιστατικά καταγράφηκαν στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και στο κτίριο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Καλαμάτα βρέθηκαν τρεις φάκελοι, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι, ενώ ένας ακόμη βρέθηκε στο ΤΕΙ της πόλης και αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο και στην συνέχεια να μεταφερθεί για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε επίσης η ασφάλεια της Λαμίας από το τοπικό ΤΕΙ για να παραλάβει δύο «ύποπτα» πακέτα.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωί της Παρασκευής έφτασε με τα ΕΛΤΑ και νέος «ύποπτος» φάκελος στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο φάκελος ήταν από την Ινδία και έγραφε στα αγγλικά αντιπρύτανης, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.
Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε και σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του.
Σε αυτά τα περιστατικά σήμερα προστέθηκε και ο εντοπισμός «ύποπτου» φακέλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν εντοπιστεί 13 «ύποπτοι» φάκελοι. Αυτοί είχαν αποσταλεί: στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην ΑΣΠΕΤΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στα Χανιά, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας, στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Οι αποστολείς αποσκοπούσαν κυρίως στην πρόκληση αναστάτωσης και τρόμου
Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», έρευνες για την υπόθεση διεξάγουν οι τοπικές πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές, ενώ η Αντιτρομοκρατική τις παρακολουθεί στενά και τις συντονίζει. Αξιωματικοί, τέλος, εκτιμούν ότι οι αποστολείς αποσκοπούσαν κυρίως στην πρόκληση αναστάτωσης και τρόμου και όχι στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!