Πάνω από 100 νεκροί στην Ινδία από νοθευμένο αλκοόλ


Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων στην Ινδία που πέθαναν από δηλητηρίαση αφού κατανάλωσαν αλκοόλ που περιείχε μεθανόλη, η οποία είναι τοξική. 
Όπως έγινε γνωστό σήμερα (Κυριακή), οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 (συνολικά: 104) στα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ουταραχάντ της βόρειας Ινδίας. Το Σάββατο, οι αρχές είχαν αναφέρει 39 θύματα.
Περισσότεροι από 50 άνθρωποι πέθαναν στην περιφέρεια Σαχαρανπούρ του Ουτάρ Πραντές και άλλοι 18 έχασαν τη ζωή τους στο Ιατρικό Κολέγιο Μεερούτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS. Στην πόλη Χαριντουάρ του Ουταραχάντ έχουν αναφερθεί 32 θάνατοι.
Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 200 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ύποπτοι για λαθρεμπόριο. Επίσης κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 λίτρα «ύποπτων» ποτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα θύματα ζούσαν σε φτωχά χωριά της Ινδίας και κατανάλωσαν το νοθευμένο αλκοόλ κατά τη διάρκεια τοπικών γιορτών.
Στην Ινδία είθισται οι φτωχοί να πίνουν παρανόμως παρασκευασμένο αλκοόλ, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα σχετικά επώνυμα προϊόντα. Το παράνομο αλκοολούχο ποτό είναι φθηνό, αλλά συχνά προστίθενται σε αυτό χημικά, όπως π.χ. φυτοφάρμακα, προκειμένου να αυξηθεί η δραστικότητά του.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!