Έναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Παύλου Μελά την Πέμπτη 21/3


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας & της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας & Προνοιακών θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, σας προσκαλούν στα Εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας Δήμου Παύλου Μελά (Τζαβέλλα 12, Σταυρούπολη), την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.30 π.μ..
Για την καθημερινότητα των ατόμων με άνοια και του περιβάλλοντός τους, το νέο πρόγραμμα, τους επαγγελματίες υγείας και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να διασφαλίζονται από πλευράς δήμων για την υλοποίηση του προγράμματος, θα μιλήσει ο Ψυχολόγος κ. Μιχάλης Λάβδας.
Με την Απόφαση 184/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Παύλου Μελά κατόπιν της πρότασης του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και θα στελεχωθεί από προσωπικό του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) είναι σημαντική η δημιουργία Dementia Friendly Communitiesδηλαδή Κοινότητες Φιλικές προς τα άτομα με Άνοια. Η δομή αυτή λειτουργεί στην Κοινότητα με σκοπό την καταγραφή των δημοτών με προβλήματα Άνοιας, την υποστήριξή τους και την υποστήριξη των οικογενειών τους.
Η πρακτική άσκηση των επαγγελματιών υγείας του Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas),στη Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης» και δόθηκαν οι σχετικές πιστοποιήσεις από το φορέα της Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!