Αρχίζει την Τρίτη το 9ο Φεστιβάλ Παιδείας στην Καλαμαριά

Καλαμαριά  2803 - 2019       

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει την Τρίτη το 9ο Φεστιβάλ Παιδείας στην Καλαμαριά

Με παιδικά χαμόγελα, ενέργεια και ζωντάνια αναμένεται να  γεμίσει και φέτος η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της «οδού Χηλής»,  την Τρίτη 2 Απριλίου 2019   και για μια εβδομάδα περίπου, καθώς ξεκινά  το 9ο Φεστιβάλ Παιδείας, με τίτλο «Τα παιδιά  δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους», που διοργανώνει  ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Πρωταγωνιστές  είναι μικροί και μεγάλοι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια και υποστήριξη των καθηγητών και των δασκάλων τους παρουσιάζουν στη μαθητική κοινότητα μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις,  τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία τους  και την δημιουργικότητά τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν  1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 13 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια  και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Το Φεστιβάλ Παιδείας που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Απριλίου, καθιερώθηκε ήδη ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας. Κάθε χρόνο, την άνοιξη, οι μαθητές ξεδιπλώνουν τη φαντασία, το ταλέντο και το μεράκι τους παρουσιάζοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ένα σωρό όμορφες πινελιές στο θέατρο, στη μουσική, στο χορό. Και αυτό βέβαια που ευχαριστεί κυρίως  γονείς και δασκάλους, είναι η μεγάλη συμμετοχή που σημειώνεται κάθε χρόνο.


Το φεστιβάλ Παιδείας στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη της παιδικής 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!