Ξεκινά μετά απο αγώνες χρόνων η ανάπλαση των νταμαριών του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία - Κάλεσμα του ΤΙΤΑΝ για δενδροφύτευση



Ξεκινά μετά απο αγώνες χρόνων της τοπικής κοινωνίας η ανάπλαση των νταμαριών του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία. Για πολλά χρόνια η ανάπλαση των νταμαριών του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία ήταν ένα πάγειο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των συλλόγων και φορέων της Ευκαρπίας, του Οικολογικού & Περιβαλλοντικού συλλόγου. Έτσι, η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11.00 πμ και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση - δελτίο τύπου και κάλεσμα του ΤΙΤΑΝ και των εργαζομένων για δεντροφύτευση. Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

26 Φεβρουαρίου 2019

ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας: Δράση δενδροφύτευσης την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, με τη συμμετοχή των εργαζομένων ΤΙΤΑΝ και INTERBETON και των οικογενειών τους, διοργανώνει δενδροφύτευση στην περιοχή του λατομείου Ευκαρπίας την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ.. 

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας και είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά και όμορων δήμων.

Περισσότερα από 7.000 δένδρα, θάμνοι και αρωματικά φυτά από τα φυτώρια του Τιτάνα θα φυτευθούν σε έκταση 38 στρεμμάτων, στην οποία έχουν ήδη εναποτεθεί 175.640 κυβικά μέτρα υλικών επιχωμάτωσης. Το συνολικό έργο της δενδροφύτευσης θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 2019, με βάση την κατάλληλη περίοδο φύτευσης ανά είδος.

Η δενδροφύτευση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών αποκατάστασης – ανάπλασης του πρώην λατομείου Ευκαρπίας ιδιοκτησίας ΤΙΤΑΝ, με στόχο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της βιο-κοινωνικής και τοπογραφικής διαμόρφωσης του χώρου, την προστασία της βιοποικιλότητας και τη δημιουργία χώρων πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής. Οι σχετικές μελέτες υλοποιήθηκαν από τον Τιτάνα, σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου Παύλου Μελά ενώ, με βάση απόφαση της Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος Ν.Α. Θεσσαλονίκης, η Εταιρία έχει ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της συγκεκριμένης έκτασης με εναπόθεση υλικών επιχωμάτωσης προερχόμενα από την κατασκευή του έργου του ΜΕΤΡΟ και άλλων έργων στην Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και το σημείο συνάντησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Εργοστάσιο Ευκαρπίας με τον κ. Ανέστη Σελεγγίδη, 2310-398610.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!