“Έγινε πράξη το διαχρονικό αίτημα των πολιτών για την ανάπλαση των πρώην λατομείων του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία”

Πράξη το διαχρονικό αίτημα των πολιτών για την ανάπλαση των πρώην λατομείων του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία"

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στα πρώην λατομεία του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία μια πρώτη δεντροφύτευση, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2019, έτσι ώστε τα 38 περίπου στρέμματα να αλλάξουν ριζικά όψη και να προσεγγίσουν την αρχική τους μορφή πριν γίνουν λατομεία. Ήδη έχουν εναποτεθεί 175.640 κυβικά μέτρα υλικών επιχωμάτωσης και στόχος είναι  να δεντροφυτευτούν περισσότερα από 7.000 δένδρα, θάμνοι και αρωματικά φυτά. 
Η δράση έγινε στα πλαίσια της αποκατάστασης και της ανάπλασης των πρώην λατομείων του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, κάτι που γίνεται πραγματικότητα μετά από αγώνες χρόνων της τοπικής κοινωνίας, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα  των συλλόγων και φορέων της Ευκαρπίας και του Οικολογικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευκαρπίας.

Αυτό τόνισε και ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δήμαρχος Παύλου Μελά, που επισκέφτηκε το πρώην λατομείο για να δει από κοντά την ανάπλαση και ανέφερε μεταξύ άλλων "...είναι ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Ευκαρπίας, όπου μετά από καιρό υλοποιείται."  Επίσης είπε να μην μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά να γίνει και επισκέψιμο για τους κατοίκους της περιοχής. Τέλος αναφέρθηκε ότι η εταιρεία είναι μέσα στον αστικό ιστό και πρέπει οι δράσεις της να έχουν στόχο να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.










Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!