Η στήριξη της τοπικής αγοράς στις προτεραιότητες του υπ. δημάρχου, Ανέστη Πολυχρονίδη –Τι συζήτησε με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου


Ωραιόκαστρο 18-03- 2019
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η στήριξη της τοπικής αγοράς στις προτεραιότητες του υποψηφίου δημάρχου, Ανέστη Πολυχρονίδη –Τι συζήτησε με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου
Θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Ωραιοκάστρου συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου (ΕΣΩ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΣΩ μετά από αίτημα του κ. Πολυχρονίδη ο οποίος επισκέπτεται φορείς και συλλόγους του δήμου για να καταγράψει τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το σχέδιο ανάπλασης της αγοράς μέσω της δημιουργίας ενός Open Mall (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου) το οποίο, εφόσον εγκριθεί, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την αγορά. Θετικό «αποτύπωμα» στο επιχειρείν θα έχουν ακόμη, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, η ίδρυση και λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που θα «ενώσει» όλες τις κοινότητες του δήμου, η διοργάνωση εκδηλώσεων με εξωστρεφή χαρακτήρα, η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο και η καθαριότητα της πόλης.
Ο πρόεδρος του ΕΣΩ, Βασίλης Ιακωβίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν τον εμπορικό κόσμο σε μια δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία,  στην έλλειψη θέσεων στάθμευσης και στο κυκλοφοριακό ζητώντας, μεταξύ άλλων, την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμο όσον αφορά στις εκδηλώσεις που πρέπει να γίνονται από κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
«Η στήριξη της τοπικής αγοράς, η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στο Ωραιόκαστρο, αλλά και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αποτελούν βασικό πυλώνα του προγράμματός μας», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος επισκέφθηκε τον ΕΣΩ συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ,ε τη «Συνεργασία Τώρα», Ηρακλή Τσακαλίδη και Ελπίδα Φωτιάδου. Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενός πλέγματος δράσεων που θα έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός ισχυρού brand name για το Ωραιόκαστρο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την ανάπτυξη του δήμου και για την τόνωση της αγοράς του η αξιοποίηση του ορεινού όγκου και των ιστορικής σημασίας οχυρωματικών έργων του Δήμου. Επισήμανε ακόμη πως ως δήμαρχος θα επιδιώξει την ανάδειξη  των τοπικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μέσα από κοινές συνέργειες με τον Εμπορικό Σύλλογο, όπως η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων με εξωστρεφή χαρακτήρα και ποιοτικό περιεχόμενο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε, επίσης, πως στον σχεδιασμό του εντάσσεται και η δημιουργία –σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο- Κάρτας Κατοίκου που θα έχει θετικό πρόσημο για την τοπική αγορά. Επίσης, ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε σε δράσεις που μπορούν να δώσουν «ζωή» και ευχάριστο «τόνο» στην αγορά, όπως η καθιέρωση της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο» στο κέντρο του δήμου προτείνοντας μάλιστα για τη συγκεκριμένη δράση την ημέρα κατά την οποία διοργανώνεται στο Ωραιόκαστρο ο Μαραθώνιος της «Ελπίδας».    
Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει αναλυτικά το πρόγραμμά του για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην οποία, όπως είπε, θα έχει θετικό αντίκτυπο η σχεδιαζόμενη –από τη «Συνεργασία Τώρα»- ενδοδημοτική συγκοινωνία. «Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο το Ωραιόκαστρο πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Να το βάλουμε στον τουριστικό ‘’χάρτη’’ και στο καλεντάρι αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και να το καθιερώσουμε ως τόπο αναψυχής, διασκέδασης και προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τα δυνατά ‘’χαρτιά’’ μας: τον ορεινό όγκο, τη λίμνη μας, τους πανέμορφους οικισμούς μας, τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα της γης μας, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την εγκατάσταση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων με την εγγύτητα στο πολεοδομικό συγκρότημα, στο λιμάνι και στους οδικούς  άξονες», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα».


(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!