Χρήστος Μήττας: Με σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στο δήμο Ωραιοκάστρου

          

          1.    κ Μήττα πριν λίγες μερες ήσασταν περιοδεία στο Ωραιόκαστρο με τον υποψήφιο            δήμαρχο κ Πολυχρονίδη. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις από την περιοδεία αυτή;

Ως εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιώ επισκέψεις και στους δεκατέσσερις δήμους του νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να συζητήσω με τους πολίτες, να καταγράψω τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους, αλλά και να τους παρουσιάσω το σημαντικό έργου που έχουμε πραγματοποιήσει ως διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο δήμο Ωραιοκάστρου έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση για την 
Ανάπλαση, αναβάθμιση και δημιουργία νέων θεματικών Πυρήνων Πρασίνου, Αθλοπαιδιών και Αναψυχής στο  Ωραιοκάστρο με  1,5 εκ ευρω, ενώ ήδη συνεργεία μας συντηρούν το οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο. Επίσης, άλλα δυο σημαντικά έργα είναι  η συντήρηση και δραστική βελτίωση της Συμμαχικής Οδού και η ολοκλήρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς,τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Τέλος είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο νέων σχολέιων στο δήμο σας, τα οποία μόλις ολοκληρωθούν θα δώσουν οριστική λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Με σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σε όλους τους δήμους και για όλους τους συμπολίτες μας. 


2.    Υπάρχουν γενικότερα αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου. Ένα από αυτά είναι η υδροδότηση. Όπως ξέρετε υπάρχουν περιοχές που το νερό είναι ακατάλληλο, αλλά και περιοχές που θα πρέπει η υδροδότηση να γίνει ποιοτικότερη.


Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τη συνένωση που έγινε δημιουργήθηκαν μια σειρά από ζητήματα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί, ώστε οι οικισμοί αυτοί, που απέχουν λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, να μη θεωρούνται απομονωμένοι. Γι’ αυτό και έχουμε υλοποιήσει σειρά έργων και παρεμβάσεων, προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων. Αρχίζουμε τη μεγάλη παρέμβαση για την επέκταση και ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης στο Μελισσοχώρι με τα δίκτυα ύδρευσης της Λητής και του Δρυμού. Υλοποιούμε έργα αποχέτευσης στον Πεντάλοφο και τη Νεοχωρούδα, λύνοντας ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. ΑΠό κει και πέρα περιμένουμε από τη διοίκηση του δήμου που έχει αναλάβει να εκτελέσει αυτά τα έργα, να προχωρήσει τις διασικασίες χωρίς καθυστερήσεις προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν όλοι οι δημότες του Ωραιοκάστρου. 



3.    Για το Ωραιόκαστρο, αλλά γενικότερα για τον δήμο Ωραιοκάστρου, ο ορεινός όγκος αποτελεί στοιχείο βιωσιμότητας της περιοχής. Ετσι θα πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο. Πως θα μπορούσε να συμβάλλει η Περιφέρεια στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.


Η Περιφέρεια αφενός μέσα από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος ελέγχει και παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα που συντελείται στους ορεινούς μας όγκους στο πλάισιο των αρμοδιοτήτων που εκ του νόμου έχουμε και αφετέρου μέσα από το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ διασφαλίζουμε πόρους προκειμένου οι δήμοι αλλά και οι δασικές υπηρεσίες να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν για να διαφυλάξουν και να αναβαθμίσουν ολόκληρο το δασικό μας οικοσύστημα. 

4.    Σημαντικό πρόβλημα στον δήμο μας είναι η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων. Πολλά μικρά παιδιά συνοστίζονται σε λίγα γήπεδα ή σε ακατάλληλες για προπόνηση ώρες. Πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα;

Η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί σύμφωνα με τον Καλλικράτη αρμοδιότητα του εκάστοτε δήμου. Παρόλα αυτά, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ξεκινήσει ένα γενναίο πρόγραμμα παρεμβάσεων που αφορούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους δεκατέσσερις δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, το οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε και μετά τις εκλογές. Αποτελεί όμως ευθύνη και για τη διοίκηση του κάθε δήμου να προετοιμάσει τις μελέτες που απαιτούνται προκειμένου να κατασκευαστούν νέοι χώροι αθλητισμού. Ως βετεράνος διαιτητής και άνθρωπος που ζει κοντά  στον αθλητισμό αυτό αποτελεί μια προσωπική πρόκληση να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας περισσότερους και ποιοτικότερους χώρους άθλησης. 

5.    Πολλές περιοχές του δήμου μας μας χαρακτηριζόνται σαν αγροτοκτηνοτροφικές. Πολλοί νέοι λόγω οικονομικής κρίσης επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτά τα επαγγέλματα, αλλά υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Ποια βοήθεια θα μπορούσε να δοθεί στους νέους αγροκτηνοτρόφους:
Ως διοίκηση της Περιφέρειας έχουμε ήδη διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για περισσότερους από 3.400 νέους ανθρώπους οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με  την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και τους χρηματοδοτούμε με 64 εκατομμύρια ευρώ μέσα από το πρόγραμμα "Νέοι Αγρότες". Πολλοί από αυτούς κάνουν το νέο ξεκίνημά τους στα όρια του δήμου σας. Επίσης βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης επιπλέον 4.000 αιτήσεις χρηματοδότησης για σχέδια βελτίωσης και αναβάθμισης της πρωτογενούς παραγωγής από αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ είμασταν οι πρώτοι που επιχειρήσαμε και δώσαμε λύσεις στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των κτηνοτροφικών αποβλήτων, αδειοδοτώντας πρότυπες επιχειρήσεις στην περιοχή, που αξιοποιούν το βιοαέριο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. 


Ο Χρήστος Μήττας, ήταν πρώην Διαιτητής και Πρόεδρος του συνδέσμου Διαιτητών, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!