«Για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει τα δύο μέρη της να τηρήσουν με προσήλωση τους όρους της, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε o υφ Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στο συνέδριο του Economist


Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή στον τομέα της Άμυνας , εξήγησε ο νέος Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.
«Δεν μας αρέσει να προκαλούμαστε, ούτε να προκαλούμε ως χώρα. Είμαστε όλοι στρατιώτες της Ελλάδος», επσήμανε μεταξύ άλλων, ο νέος Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο συνέδριο Economist.  

Η νέα πολιτική ηγεσία θα προσπαθήσει να ενισχύσει την αποτρεπτική πολιτική της χώρας απέναντι σε μία Τουρκία η οποία αναπτύσσει επιθετική ρητορική. «Μας ανησυχεί αλλά δεν μας φοβίζει η επιθετική ρητορική της Τουρκίας», υπογράμμισε. 
Επιπλέον επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στο μεταναστευτικό: «Παραμένουμε το κρίσιμο θαλάσσιο σύνορο της Ευρώπης. Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο σημείο υποδοχής των μεταναστευτικών ροών».
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τη Λιβύη για την ένταση στα Βαλκάνια «αλλά είμαστε ψύχραιμοι», πρόσθεσε. Την ευρύτερη εικόνα , συνθέτουν, όπως είπε, το «μεσανατολικό προβλημα και η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος, φαινόμενα θρησκευτικού φονταμενταλισμού»


Παράλληλα στρεφόμενος προς τον προκάτοχό του Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος καθόταν δίπλα του στο πάνελ τόνισε: “παρέλαβα αλλά ακόμα αναζητώ τα φώτα του προκάτοχου μου”.
Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε:«Για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει τα δύο μέρη της να τηρήσουν με προσήλωση τους όρους της, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Επιπλέον χαρακτήρισε ως πηγή σταθερότητας τα Βαλκάνια και «για αυτό χρειάζονται οι καλές σχέσεις και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των χωρών».

με πληροφορίες απο   sputniknews.gr & armyvoice.gr/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!