Η Πολίχνη αλλάζει - Μετά από 15 χρόνια εγκρίθηκε η οριστική πρόταση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου


Η Πολίχνη αλλάζει - Μετά από 15 χρόνια εγκρίθηκε η οριστική πρόταση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Εγκρίθηκε μετά την πάροδο 15 ετών από την εκκίνηση της διαδικασίας, η οριστική πρόταση της μελέτης τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του πρώην Δήμου και νυν Δημοτικής Κοινότητας Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά.
Με δεδομένη την ένταξη της πράξης «Σύνταξη Τοπικού Χωρικού Σχεδίου» για τη Δ.Κ. Σταυρούπολης που χρηματοδοτήθηκε με 586.192 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ «Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020» και την τροποποίηση του Γ.Π.Σ. της Δ.Κ. Ευκαρπίας, που πρόκειται να εγκριθεί, γίνεται πραγματικότητα ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός του Δήμου Παύλου Μελά.
 
Η διαδικασία είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2005
Η εκκίνηση της διαδικασίας τροποποίησης του Γ.Π.Σ. Δήμου Πολίχνης έγινε με την 121/30.03.2005 Απόφαση του Δ.Σ. Πολίχνης και το τελικό Β2 στάδιο της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, με την Απόφαση 610/06.11.2019!
Αναμένεται το προσεχές διάστημα η Απόφαση έγκρισης της οριστικής πρότασης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειες και η έκδοση του απαιτούμενου ΦΕΚ. 
Το τελικό στάδιο, που υλοποιήθηκε με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Παύλου Μελά, αφορά τη διαδικασία θεσμοθέτησης του σημαντικότερου πολεοδομικού εργαλείου της Δημοτικής Κοινότητας Πολίχνης και διατυπώνει ένα ολοκληρωμένο όραμα για την πόλη.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κώστα Πάντση, με τον προτεινόμενο σχεδιασμό δίνεται η δυνατότητα στην Πολίχνη να αλλάξει, επιχειρείται η ανάδειξη του ρόλου της στο χώρο τόσο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Θ.) όσο και της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Θ.), με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και την προστασία των φυσικών πόρων και με στόχο την κάλυψη ουσιαστικών κοινωνικών αναγκών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!