Σήμερα η 3η δωρεάν θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

ΣΗΜΕΡΑ  Η 3Η  ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΗ  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Περισσότεροι από 800 μαθητές  Δημοτικών Σχολείων παρακολούθησαν  τις παιδικές  θεατρικές παράστασειςτου Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με στόχο να ενισχυθεί  η εκστρατεία συγκέντρωσης γραφικής ύλης και σχολικών ειδών που  ξεκίνησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, μετά την  έκκληση της «Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41», για κατεπείγουσα ενίσχυση των Σχολείων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ)  της Βορείου Ηπείρου με γραφική ύλη και σχολικά είδη.

Αρωγός σ αυτήν την εκστρατεία είναι το Κ.Θ.Β.Ε το οποίο  ανεβάζει ΔΩΡΕΑΝ 4 θεατρικές παιδικές παραστάσεις, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και   κοινωνικής  πολιτικής που εφαρμόζει στηρίζοντας  κοινωφελείς – εκπαιδευτικούς σκοπούς  σε Παιδιατρικές κλινικές, Ιδρύματα, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς.

Η 3η παράσταση θα ανέβει αύριο Παρασκευή 21.2.2020  τις 11.00-13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57 και θα την  παρακολουθήσουν – μετά από κλήρωση-  Δημοτικά Σχολεία και των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων

Οι μαθητές – προαιρετικά- αντί εισιτηρίου –μπορούν να προσφέρουν γραφική ύλη και σχολικά είδη όπως : τετράδια γραφής και ζωγραφικής, μπογιές χάρτες της Ελλάδος, κιμωλίες, μαρκαδόρους, γεωμετρικά όργανα μπάλες ποδοσφαίρου, στυλό θερμαντικά σώματα κλπ.

Τα Ελληνικά Σχολεία  στα οποία θα σταλεί το εκπαιδευτικό υλικό είναι :

 9χρονο Σχολείο Αγίων Σαράντα,  9χρονο Σχολείο  Δέλβινου, 9χρονο Σχολείο  Φοινίκης, 9χρονο Σχολείο Μεσοποτάμου, Σχολείο Αργυροκάστρου, Λύκειο Δερβιτσάνης και Βουλιαρατών, Γενικό Λύκειο Λειβαδιάς

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις
«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» είναι μία σύντομη θεατροποιημένη δράση - εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες,  επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον στόχο του Θεάτρου να εισχωρήσει σε κάθε δυνατή «γωνιά» της πόλης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου, Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Λευτέρης Αγγελάκης
Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική διασκευή-Σκηνοθετική επιμέλεια-Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης
Η θεατρική δράση-  παράσταση το «Ασχημόπαπο» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν αναφέρεται στο κλασσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί, αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες. Η διαφορετικότητα, αν και φυσική, φοβίζει. Έτσι ο ρατσισμός ανθίζει και η βία ξεκινά ήδη από τον τίτλο - υποτιμητικό παρατσούκλι: «το ασχημόπαπο». 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική διασκευή-Σκηνοθετική επιμέλεια-Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης, Βοηθός Δραματουργικής επεξεργασίας-Θεατρικής διασκευής: Χρίστος Νταρακτσής, Επιμέλεια κίνησης: Ελένη Γιαννούση
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Λευτέρης Αγγελάκης

                                                       ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης,

                                                      ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΘΕΡΜΑ

- τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του  ΚΘΒΕ  κ. Νίκο Κολοβό και όλους τους συντελεστές οι οποίοι συνέβαλαν εθελοντικά και  αφιλοκερδώς ώστε  να ευοδωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο στόχος  όλων  που είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Σχολείων της Βορείου Ηπείρου. των Παιδιών

- όλους τους εκπαιδευτικούς των 107 σχολείων του Δήμοι Κορδελιού οι οποίοι  σε ενημέρωσαν τα παιδιά

και τους αφανείς ήρωες -της συμμετοχής των παιδιών- τους γονείς τους-  που για άλλη μια φορά όχι από το περίσσευμα αλλά από το υστέρημα τους, έστειλαν ένα μήνυμα στήριξης και ενότητας στα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου αλλά και ένα παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης προσφοράς και εθελοντισμού στα παιδιά τους. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!