Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο δήμο Παύλου Μελά

«Ο Δήμος Παύλου Μελά είναι ο ισχυρός κόμβος κοινωνικής αλληλεγγύης των Δυτικών συνοικιών»
afissa_hmeres_ygeias_2013.jpg Δύο μήνες μετά την επίσημη λειτουργία του Kοινωνικού Iατρείου στην Πολίχνη ο δήμος Παύλου Μελά προσφέρει δωρεάν εξετάσεις υγείας από την Παρασκευή 5 Απριλίου, συνεχίζοντας δυναμικά την στήριξη των αδύναμων οικονομικά πολιτών. Στο πλαίσιο του θεσμού «Ημέρες Υγείας», για μία ακόμη χρονιά, ο δήμος διοργανώνει μέχρι τις 20 Απριλίου δωρεάν οδοντιατρικούς, μυοσκελετικούς και οφθαλμολογικούς ελέγχους. Ταυτόχρονα οργανώνει εξετάσεις σπιρομέτησης, οστικής πυκνότητας, μαστού και παχέος εντέρου...



Ενημερωτικές ομιλίες για τις εξαρτήσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης καθώς και για το άγχος και την κατάθλιψη στην κρίση θα πραγματοποιηθούν από κλινικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία της περιοχής.
Ο δήμος θέτει στο επίκεντρο δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλους εκείνους που αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 3 δημοτικές κοινότητες.
«Ο δήμος Παύλου Μελά με τη βοήθεια των εθελοντών ιατρών του κοινωνικού ιατρείου είναι ο ισχυρός κόμβος κοινωνικής αλληλεγγύης των Δυτικών συνοικιών. Προτεραιότητά μας  είναι οι πολίτες. Στόχος είναι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, ενήλικες και παιδιά, να δέχονται την απαραίτητη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την οποία δεν απολαμβάνουν πια λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με τις «Μέρες Υγείας» θέλουμε να συμβάλλουμε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
«Η περσινή επιτυχία του προγράμματος «Ημέρες Υγείας» μας έδειξε τον δρόμο να συνεχίσουμε επενδύοντας στην πρόληψη της υγείας των πολιτών. Κεντρικό σύνθημά μας είναι: Η πρόληψη προτιμότερη της θεραπείας. Αυτό υποσχόμαστε να το κάνουμε πράξη για όλους τους πολίτες του δήμου» δήλωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής Γιώργος Λίλτσης.

"κατεβάστε" το σχετικό φυλλάδιο
pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!