Σαμαράς-Βενιζέλος: Πλειστηριασμοί θα γίνουν μόνο για τους επιτήδειους (σσ. το άλλο με τον Τοτό ... το ξέρετε;)

Κλείνει η κυβέρνηση το καυτό θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κωστή Χατζηδάκη, αποφασίστηκε ανακωχή.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των φτωχών και των μεσαίων στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση. «Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε ότι κινδυνεύουν μόνον οι κατοικίες όσων έχουν καταθέσεις και δεν εξυπηρετούν δάνεια
Βενιζέλος: Απολύτως προστατευμένη η κατοικίοα του φτωχού 
«Έχω πει κατ' επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου.
«Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας«, τόνισε.
Νωρίτερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών, απάντησε «νομίζω πως ναι». Αναμένεται δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.
Σε δήλωσή του δε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που ήταν παρών στη συνάντηση μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της Τρόικα στην Αθήνα, όπως και το θέμα των πλειστηριασμών.
Πηγή:  | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/119133#ixzz2chl751wM

σχόλιο avatonpress: Δηλαδή εφόσον υπάρχουν ορισμένοι "επιτήδειοι" πρέπει να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί; Δεν έχετε τρόπο αυτούς τους επιτήδειους που έχουν και καταθέσεις να τους πάρετε τις δόσεις αλλά πρέπει να επιτρέψετε τους πλειστηριασμούς;
Θέλετε να μας πείτε κ Πρωθυπουργέ και κ αντιπρόεδρε ότι όταν θα επιτραπούν οι πλειστηριασμοί θα γίνεται έλεγχος αν ο ιδιοκτήτης που δεν πλήρωσε έχει ή όχι καταθέσεις; Και αν δεν έχει θα εξαιρείται; 
Το άλλο με τον .... Τοτό το ξέρετε;
Στους βουλευτές σας θέλετε να δώσετε ένα άλλοθι για να ψηφίσουν θετικά. Αυτό θέλετε και ψάχνετε τον τρόπο να τους ... πείσετε!!!
Η πρώτη κατοικία δυστυχώς αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος σε λίγο καιρό θα έχει περάσει σε ξένα χέρια και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!