Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

- Εξηγήσεις ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση από τον επικεφαλής της ΕΥΠ- Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Αντ. Σαμαρά να δώσει απαντήσεις στη Βουλή - Διαψεύδει τα περί «προβοκάτσιας» της "Αυγή" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στο αίτημά του να προσέλθει ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του ίδιου του προέδρου του κόμματος, επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρά τη χθεσινή διαβεβαίωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις πολιτικών κομμάτων, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται, ζητώντας εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα, έδωσε σήμερα η εφημερίδα «Αυγή», η οποία, σε σχετικό δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι παράγοντες στο Μέγαρο Μαξίμου φέρονται να σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας ζήτημα εμπλοκής κομματικών στελεχών στις υποθέσεις των Σκουριών και της Marfin.

Ένα δημοσίευμα, για το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αντέδρασε έντονα, σχολιάζοντας: «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία, πρέπει να έχουν τα όριά τους. Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση δημοσιεύματα, αλλά καταθέτει ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

«Νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα, τα οποία δεν χρειάζεται να τα υιοθετήσω εγώ ή να μην τα υιοθετήσω. Είσαστε δημοσιογράφοι, ρωτήστε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σας δώσουν απαντήσεις. Από κει και πέρα, εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα. Πολιτική κάνουμε, ρωτώντας συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να δώσουν απαντήσεις. Έχουμε ζητήσει συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία αρνείται ο πρωθυπουργός. Δύο βδομάδες αρνείται να πατήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο για τον αγιασμό ήρθε. Ελπίζω ο αγιασμός και η παρουσία του στα Ιεροσόλυμα να τον φωτίσουν, ώστε να έρθει εδώ και να δώσει απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα παρουσιαστεί, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ΕΥΠ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Έπειτα από πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έγινε δεκτή, ο διοικητής της ΕΥΠ Θανάσης Δραβίλλας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το εάν τηρείται η νομοθεσία που ισχύει για την ΕΥΠ και εάν τηρείται η διασφάλιση του τηλεφωνικού απορρήτου, μετά και τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις υποκλοπές.
protothema


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!