Κοκορομαχούν τα ΜΜΕ για το ¨Νικητή¨ της χθεσινής μομφής ενώ ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνιά! (ρεπορτάζ avatonpress.gr)


Το avatonpress.gr παρατηρεί από χθες από τη στιγμή που βγήκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα αγώνα κοκορομαχιών στον οποίο επιδίδονται από χθες τα κανάλια , οι εφημερίδες αλλά και μεγάλα site, για το ποιος τελικά ήταν ο μεγάλος νικητής από τη διαδικασία της ψηφοφορίας της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ουσία είναι ότι ο ελληνικός λαός παρακολούθησε μια διαδικασία κατά την οποία δεν πήρε απαντήσεις, συνεχίζει να αγωνιά με αβέβαιο το μέλλον του.
Σε αυτό, δυστυχώς, συντελούν ( και εμείς) τα ΜΜΕ, τα οποία αντί να κάνουν τον απολογισμό της χθεσινής αναμέτρησης, θα ήταν καλό μέσα από το βήμα της δημοσιογραφίας και της ειδησεογραφίας να αναδεικνύουν τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών καλώντας τους πολιτικούς με αυστηρές συστάσεις να τα επιλύσουν και όχι για το αν τα λόγια του Σαμαρά, ή του Τσίπρα ή του Βενιζέλου ή ....ήταν τα πιο εντυπωσιακά!
Σημασία δεν έχει ποιος έπαιξε την καλύτερη ¨μπάλα¨ , αλλά τελικά αν έβαλε γκολ ή πήρε το πρωτάθλημα....δηλαδή αν τελικά θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα και στις αγωνίες του ελληνικού λαού.
Προς το παρόν πάμε από το κακό στο χειρότερο (δεν είναι υπερβολή εκτός και αν οι δείκτες ανεργίας λένε ψέματα).
Ο λαός θέλει λύσεις, για να βγει από το αδιέξοδο όχι λόγια.
Δεν είμαστε το ¨κοτέτσι¨ τους για να τους παρακολουθούμε.
Θέλουμε συμπολίτευση και αντιπολίτευση να μάχονται για να βγει νικητής ο ελληνικός λαός, για το καλό του και όχι να κοκορομαχούν για το ποιος θα βγει νικητής ανάμεσά τους (ο ¨νικητής¨ στο ¨κοτέτσι¨).

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από αναρτήσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας:


Το Πρώτο Θέμα έχει σαν τίτλο:  Ικανοποίηση στην κυβέρνηση: Κέρδισαν την ψήφο εμπιστοσύνης και τις εντυπώσεις.

Μέσα στην ανάρτηση διαβάζουμε: ¨ Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, λένε στο κυβερνητικό επιτελείο – «Κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές» η αίσθηση που επικρατεί - Και προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις
Ικανοποιημένο εμφανίζεται το κυβερνητικό επιτελείο από την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή της πρότασης δυσπιστίας προβάλλοντας ότι ο πρωθυπουργός κέρδισε τις εντυπώσεις έναντι του αντιπάλου του κ. Αλέξη Τσίπρα ενώ η ψηφοφορία ενίσχυσε την εσωκομματική συσπείρωση της ΝΔ.¨

και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σαμαράς πάει μπροστά και όλα καλά!



Το Ποντίκι έχει σαν τίτλο: Η μομφή απορρίφθηκε αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ «τρίβει τα χέρια του»

Μέσα στην ανάρτηση διαβάζουμε: ¨Με τη λήξη της χθεσινής ψηφοφορίας οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι εταίροι της συγκυβέρνησης Σαμαράς  και Βενιζέλος, μάλλον έπαψαν να βλέπουν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ως ανέλπιστο «δώρο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πρόσφερε,  υποτίθεται, στο κυβερνητικό σχήμα την χαμένη του συσπείρωση...............
..............Η κυβέρνηση μετράει μία απώλεια, πέφτοντας από τους 155 στους 154 βουλευτές. Μπορεί να μοιάζει μικρό το κακό. Είναι όμως; Αυτό που επισήμαιναν αμέσως μετά την ψηφοφορία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το έργο αυτό δεν τελειώνει σήμερα, καθώς σειρά έχει ο προϋπολογισμός, τα νέα μέτρα, ο φόρος ακινήτων, κ.ο.κ.
 
Με άλλα λόγια εκ του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένουν νέες ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις, το αμέσως επόμενο διάστημα. Το θέμα είναι ότι και η κυβέρνηση ακριβώς αυτό φοβάται. Δεν είναι μόνο η διαφοροποίηση της Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε επί τόπου. Είναι και οι τοποθετήσεις τριών ακόμη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δεν ακούστηκαν και πολύ ενθαρρυντικές για τη συνέχεια αν και στην παρούσα φάση ψήφισαν κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ: του Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος εξέφρασε την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ», του Μιχάλη Κασσή, ο οποίος είπε ότι η ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή και βεβαίως, του Κώστα Σκανδαλίδη, που ανέφερε ότι η ψήφος του «υφαρπάζεται».

και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σαμαράς δεν πατάει καλά και είχε αντίκρυσμα η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ!


Η zougla έχει σαν τίτλο:  Μια απ' τα ίδια - Κοκορομαχίες με γέλια

Μέσα στην ανάρτηση διαβάζουμε: ¨Γέλωτες, αψιμαχίες, ευφυολογήματα, ατέρμονες συζητήσεις... Ούτε μία κουβέντα για την ταμπακιέρα. Η πρόταση μομφής απερρίφθη. Διαφοροποιήθηκε η «αντάρτισσα» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη διεγράφη από την Κ.Ο. του κόμματος (ψήφισε υπέρ) και ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη Ν.Δ. που δήλωσε ... ασθενής. Η συγκυβέρνηση  διατηρεί πλέον μία ισορροπία τρόμου, έχοντας  την προσοχή της στραμμένη στην επόμενη ψηφοφορία που αφορά στον ενιαίο φόρο ακινήτων και φυσικά στον Προϋπολογισμό......
Από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, που ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ , με αποκορύφωμα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, ουδείς πρότεινε επί της ουσίας λύση στο αδιέξοδο. Kυβέρνηση και  αντιπολίτευση  έμειναν εγκλωβισμένες σε στείρες αντιπαραθέσεις, παλαιοκομματικού τύπου, που δεν εξυπηρετούν κανέναν.Πολύ περισσότερο τους Έλληνες φορολογουμένους, οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, τις αυξήσεις φόρων κτλ. Γι αυτούς έχει ο Θεός...¨ 


και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Σαμαράς δεν πατάει καλά αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ! 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!