Ειδικός φρουρός λήστευε μετανάστες - Συνεργός του είχε συλληφθεί ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο για εκβίαση


Για ληστείες σε βάρος μεταναστών συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, μαζί με τρεις συνεργους του - έναν Έλληνα και δύο Πακιστανούς. Ο ένας από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες είχε συλληφθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο και πάλι με κατώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστήματος και αφαίρεση χρημάτων.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Ειδιότερα όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της Τετάρτης οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα σε οικία, στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις Πακιστανοί.
Ο ειδικός φρουρός και ο 30χρονος Έλληνας συνεργός του δήλωσαν στους αλλοδαπούς ότι είναι αστυνομικοί και αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή του όπλου που έφερε ο αστυνομικός και την άσκηση σωματικής βίας, τους πήραν 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο (με προορισμό το Πακιστάν) και κούτες με τσιγάρα.
Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ειδικός φρουρός μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του (Πακιστανοί ηλικίας 19 και 21 ετών) και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, εισέβαλαν στις 18 Οκτωβρίου σε οικία Πακιστανού στο Περιστέρι από τον οποίο αφαίρεσαν 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.
Οπως προαναφέρθηκε, ο 19χρονος Πακιστανός συνεργός του ειδικού φρουρού ήταν γνώριμος στις αρχές καθώς είχε συλληφθεί και πάλι την 12.02.2013 μαζί με κατώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν ακόμα Ελληνα για αφαίρεση χρημάτων από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών και εκβίασης τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, και οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!