1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας: 4η Έκθεση Βιβλίου με θέμα “ο Ξένος στη Λογοτεχνία” [φώτο]



Το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας  προσπαθώντας να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία  και να παρουσιάσει τα βιβλία προσιτά και θελκτικά στους μαθητές του διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια θεματικές εκθέσεις βιβλίων στο χώρο του, που στηρίζονται στα διαθέσιμα βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης .
Φέτος επιχειρώντας να εισαγάγει τους μαθητές σε έναν πολιτισμό όχι αυτάρκη , κλειστό, υπεροπτικό, αλλά ανοιχτό προς τους άλλους και με σεβασμό στο διαφορετικό, επέλεξε ως  θέμα της έκθεσης το «ο Ξένος στη Λογοτεχνία »
Μέσα από τη λογοτεχνία επιχειρείται η ανακατασκευή των μύθων για τον ξένο, η διεύρυνση της εσωτερικής χωρητικότητας του καθενός, η στροφή προς την αυτογνωσία και η κατανόηση του εαυτού με το σκεπτικό ότι όλοι είμαστε ξένοι.

Ο Θεόδωρος Καλλιφατίδης επισημαίνει :

«Ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας κι αυτό αρχίζει πάντα με το να μάθουμε, κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, κάτι ξένο»

Yπεύθυνες Βιβλιοθήκης:  Μαρίνα Καραφυλλίδου, Χαραλαμπίδου Αθηνά
Εικαστική Απεικόνιση : Μαριάννα Κίζου
 Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας: Φωτεινή Καρούλη - Παρδάλα














Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!