Ιδρυτική συνέλευση Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά (ρεπορτάζ avatonpress.gr) και δελτίο τύπου Κίνησης [φώτο] [video]


Την ιδρυτική της συνέλευση πραγματοποίησε σημερα το πρωί η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά στο πολιτιστικό κέντρο "Χ. Τσακίρης", που ήταν γεμάτο απο κόσμο. Μετά την ανάγνωση της Διακήρυξη Αρχών της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά που οδήγησε στην ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά, της  Ιδρυτικής Διακήρυξης (ψήφισμα) της Ιδρυτικής Συνέλευσης, του τίτλου και του λογότυπου της Δημοτικής Κίνησης και του Κανονισμού Λειτουργίας της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Μελά, εγκρίθηκαν απο το σώμα της συνέλευσης, όπως και η 15 μελής Συντονιστική της Γραμματείας.
Άμεσος στόχος η νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακόμη ορίσθηκε να γίνει γενική συνέλευση στην οποία θα εκλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει η Κίνηση.

Δείτε το ρεπορτάζ του avatonpress.gr απο την εκδήλωση και  το δελτίο τύπου της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά.



·      




         

                  
                                                                       8/12/2013

                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2013 στο κατάμεστο από πλήθος κόσμου κλειστό θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά, η Ιδρυτική Συνέλευση της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά».
Στη συγκέντρωση που ήταν ανοιχτή στο κοινό, συμμετείχαν πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές αφετηρίες, που τους ενώνει όμως, όπως υπογραμμίσθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιδρυτικής Συνέλευσης, η αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη κοινή τοποθέτησή τους  κατά της Μνημονικής  πολιτικής της κυβέρνησης και η αντίθεσή τους στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που οδηγεί στον αφανισμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μεταξύ άλλων στην Ιδρυτική Συνέλευση:
·         Διατρανώθηκε η πίστη στην ανατροπή της σημερινής Δημοτικής Αρχής και κάθε άλλης παραγοντίστικης ή κατ’ ευφημισμό «φιλολαϊκής» Δημοτικής πολιτικής, που θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια αγαθά και την ποιότητα ζωής των πολιτών στο Δήμο Παύλου Μελά.
·         Οριοθετήθηκε σαν άμεσος στόχος η νίκη της Δημοτικής Παράταξης που θα στηρίξει η Δημοτική Κίνηση στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014 και  σαν μεσομακροπρόθεσμος στόχος ο αγώνας για τη μετατροπή του Δήμου σε πόλη περισσότερο ανθρώπινη  και αλληλέγγυη για τους πολίτες της.
·         Εγκρίθηκε η Διακήρυξη Αρχών της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά που οδήγησε στην ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά.
·         Εγκρίθηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη (ψήφισμα) της Ιδρυτικής Συνέλευσης, ο τίτλος και το λογότυπο της Δημοτικής Κίνησης.
·         Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Μελά και η 15μελής Συντονιστική της Γραμματεία και τέλος
·         Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νέα ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά για την εκλογή του υποψήφιου Δημάρχου που θα στηρίξει η Δημοτική Κίνηση στις εκλογές του 2014.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κος. Λαμψίδης Ιωάννης, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κος. Παπακωνσταντίνου Γεώργιος, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης κος. Σερασίδης Σάββας και  οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Γαϊτάνη Ιωάννα.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Αμανατίδης Ιωάννης που απουσίαζαν εξαιτίας υποχρεώσεων τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Το Γραφείο Τύπου
                                                                                              Της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών
Δήμου Παύλου Μελά

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!