Έντονη δυσοσμία στην Ασσηρο απο τον Χυτά Μαυρορράχης;

Αυτή τη  στιγμή ύστερα από ενημέρωση από τους Φίλους της Γής (πρόκειται για τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ασσήρου) στην Άσσηρο υπάρχει έντονη δυσοσμία που  προέρχεται από το Χυτά Μαυροράχης.
Να σκεφθεί κανείς ότι υπάρχει δυσοσμία τώρα που είναι χειμώνας και επικρατούν  χαμηλές θερμοκρασίες.
Τι θα συμβεί όμως το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες θα είναι ψηλές;
Θα βρωμάει όλη η λεκάνη του Λαγκαδά από το σκουπίδι;
Το γεγονός αυτό δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά.
Είναι συνάρτηση του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζονται τα έργα στη χώρα μας , αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται. Δεν υπάρχει σχεδιασμός τέτοιος που να οδηγεί στην ίδια την προστασία του πολίτη.
Ειδικότερα για τα έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, βλέπουμε ότι σε όλη τη χώρα έχουν γίνει αρκετά περιβαλλοντικά "εγκλήματα".
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση που δεν ¨τόλμησε¨, το αυτονόητο που γίνεται σε όλη την Ευρώπη... την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, που θα μείωνε τα απορρίμματα δραστικά και θα επέφερε έσοδα στους δήμους.
Απλά οδηγηθήκαμε από τις παράνομες χωματερές απλά στις ¨νόμιμες¨ χωματερές. Μεγάλο επίτευγμα (!) και όλα οκ για καμιά 10 χρόνια.
 Τρομερή πρόοδο για μια χώρα που θέλει να λέει ότι ζητάει επειγόντως ανάπτυξη.
Τι φταίει; Το πολιτικό κόστος, η έλλειψη πολιτική τόλμης για να επιβληθεί το ορθό, ο ¨διορισμός¨ υπευθύνων άσχετων με τη διαχείριση απορριμμάτων αλλά...  πολύ σχετικών με την πολιτική ζωή του τόπου, ο ρυθμός χελώνας με τον οποίο σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα έργα στη χώρα μας, ίσως η ¨εξυπηρέτηση¨ ορισμένων ¨συμφερόντων¨, η λογική μακριά από εμάς και ας πάει στου γείτονα και πολλά άλλα.
Τα είπαμε και αναλυτικά, σε προηγούμενη ανάρτηση http://www.avatonpress.gr/2013/12/blog-post_1726.html.
Καιρός ο πολίτης να προβληματιστεί και να προβληματίσει τους πολιτικούς.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!