Προκαλεί η Τουρκία: Δεν υπάρχει Κύπρος, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών


Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τελευταία προκλητική κίνηση της Τουρκίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με ανακοίνωσή του δηλώνει πως «Δεν υπάρχει Κύπρος»!
Η νέα προκλητική κίνηση έγινε με αφορμή την εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε πρόσφατα η γειτονική χώρα με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η συμφωνία αφορά την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, αλλά η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να την εφαρμόσει κατά το δοκούν. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, θα εφαρμοστεί για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην της Κύπρου, καθώς «Δεν υπάρχει Κύπρος», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να πείσει την Κύπρο να συναινέσει στο άνοιγμα ορισμένων προενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία, όπως αναφέρει το Βήμα. Στην ουσία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν αναγνωρίζει μία χώρα μέλος της και μάλιστα μία χώρα που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.
Τα κυπριακά κόμματα αντέδρασαν έντονα στην τελευταία πρόκληση, με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, να καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα ή κλείσιμο οποιουδήποτε κεφαλαίου της Τουρκίας.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!