Τσίπρας : ¨κ. Σαμαρά στο σπίτι του κρεμασμένου...¨ [Video]

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, που έδωσε συνέχεια στην χθεσινή αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. 

«Τον άκουσα χθες τον κ. Σαμαρά να επαίρεται διότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, παρότι εμείς, δήθεν, κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι' αυτό.
Και αναρωτήθηκα: δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Να του θυμίσω την προεκλογική καμπάνια σύσσωμου του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πια καταρρεύσει.Το μόνο προεκλογικό επιχείρημα του κου Σαμαρά ήταν ο φόβος της χρεοκοπίας. Διακινούσε παντού τη μαύρη προπαγάνδα, ως δίλημμα: ΝΔ ή χρεοκοπία και ΝΔ ή δραχμή». 





Με αφορμή την είδηση ότι η τρόικα αναβάλλει εκ νέου την άφιξη της στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενδίδει στις απαιτήσεις των δανειστών. «Αυτό που ξέρω είναι ότι η ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά τους έχει αποθρασύνει. Εκβιάζουν πλέον, ανοιχτά και ευθέως τους δανειολήπτες. Απαιτούν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Συμπεριφέρονται ως πληρεξούσιος των διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων – των αρπακτικών «distress funds». Απαιτούν ομαδικές απολύσεις σε μια χώρα που η ανεργία ήδη καλπάζει στο 30%. Το διευθυντήριο βρυχάται μπροστά στην υποταχτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για «απροκάλυπτο και ανεύθυνο» λαϊκισμό κατά την προεκλογική περίοδο με την καμπάνια για την έξοδο από το ευρώ και τον χαρακτήρισε «μαέστρο της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου». Στη συνέχεια εκτίμησε ότι όποτε στηθούν κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία. Απάντησε στην επίθεση του πρωθυπουργού ότι το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία είναι κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους και αρνείται να συζητήσει για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση από αυτήν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Αυτοί είναι οι δικοί μας σύμμαχοι. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Οι δικοί σας ποιοι είναι κε Σαμαρά; Η κα Μέρκελ. Ο κος Σόιμπλε. Ο κος Όλι Ρεν. Όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ως παρία της Ευρώπης». 




Αναφέρθηκε και στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις κάλπες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει διπλή κάλπη. «Μαθαίνουμε ότι μέσα στο πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της αυτοδιοίκησης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για πολύ φτηνό τέχνασμα που μόνο το φόβο της κυβέρνησης μπροστά στην ήττα αποδεικνύουν. 

«Γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του μνημονίου. Και δε θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι. Γιατί θα σαρωθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επενδύουν και ελπίζουν στην αποχή.  Γιατί γνωρίζουν πως, αλλιώς, θα σημάνουν οι καμπάνες. Εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουν μέχρις αυτού του σημείου. Δε θα φτάσουν στο σημείο της θεσμικής εκτροπής. Σε κάθε περίπτωση, δε θα το ανεχτούμε. Αν όμως φτάσουν να ξέρουν ότι θα τους περιμένουμε».

Στη συνέχεια προανήγγειλε την διοργάνωση θεματικών συνεδρίων από την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διευρυνθεί η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση της χώρας. 

Οι βασικοί άξονες για την διεύρυνση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τέθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα:


• Δουλειά στα πρότυπα της επιτροπής προσωπικοτήτων για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

•  Συγκρότηση και άλλων επιτροπών στα μεγάλα ζητήματα που αποτελούν και τους άξονες της νέου κυβερνητικού προγράμματος:
1.Η Παραγωγική ανασυγκρότηση
2. Η Κοινωνική προστασία από την ανθρωπιστική κρίση
3. Η Ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης
4. Η πολιτική μας για τη Διαπραγμάτευση του χρέους, τις τράπεζες και τα εργαλεία ρευστότητας
5. Η Πολιτισμική αναγέννηση
6. Οι αλλαγές στο Πολιτικό σύστημα, μια επιτροπή που ήδη υπάρχει.

Όλες αυτές οι επιτροπές συνεδριάζουν με ευθύνη της Επιτροπής Προγράμματος και της Επιτροπής Πολιτικού σχεδιασμού και οργανώνονται σε Θεματικά Συνέδρια.





real


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!