Επίθεση του «Spiegel» στον Σαμαρά - "Κατά φαντασία θεραπευμένος"

Οξύτατη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Ελλάδας εξαπολύει το «Spiegel» κάνοντας λόγο για μια χώρα αποτυχημένη που δεν θυμίζει ευρωπαϊκή και σύντομα θα καταλήξει σαν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά «κατά φαντασίαν θεραπευμένο» και διερωτάται αν η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, είναι μία αναπτυσσόμενη χώρα, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη χώρα μας ως «αποτυχημένο κράτος» (failed state), όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν.

Το «Spiegel» καταλογίζει στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, και σχολιάζει πως «θετικοί απολογισμοί» της ελληνικής πλευράς «λειτουργούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση -αυτήν τη φορά μιας δεύτερης απομείωσης χρέους».

zougla


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!