ΕΥΑΘ: Έκλεισε για τις 18 Μαίου το δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης


  
Στις 18 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, κλείδωσε τελικά η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ, το οποίο θα αναλάβουν το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSτε το νερό» και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης.
 
Μετά την επικύρωση της απόφασης, τα μέλη του συντονιστικού συγκαλούν νέα συνεδρίαση την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα τεθούν όλα τα οργανωτικά ζητήματα ενόψει του δημοψηφίσματος, όπως η συγκρότηση εθελοντικών ομάδων και επιτροπών που θα αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των πολιτών για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Σε πλήρη ετοιμότητα όμως βρίσκονται και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, καθώς τα δημοτικά συμβούλια έχουν ταχθεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στηρίζοντας την πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Παρότι οι δήμοι ανέμεναν από το υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα δήμοι και φορείς να αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να προχωρήσει η διαδικασία, μέσα από την οποία στοχεύουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση που σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΑΘ.
Σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του εγχειρήματος, των εφορευτικών επιτροπών που θα πρέπει να συγκροτηθούν αλλά και του μηχανισμού αποτελεσμάτων. Την πρωτοβουλία για να στηθούν κάλπες έξω από τα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, ανέλαβαν το περασμένο φθινόπωρο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που συγκροτούν το συντονιστικό όργανο «SOSτε το νερό».




















ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!