ΔΗΜΑΡ: ¨Εν κρυπτώ¨ η αδειοδότηση της ΤΙΤΑΝ για καύση απορριμμάτων στην Ευκαρπία



Πληθαίνουν με καταιγιστικό ρυθμό οι ανακοινώσεις κατά της άδειας καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας ( βλέπε http://www.avatonpress.gr/2014/02/blog-post_7.html )
Σχετική ανακοίνωση με την άδεια καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:
¨Η «εν κρυπτώ» αδειοδότηση της «ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΙΤΑΝ» για καύση απορριμμάτων, από τον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη, προσβάλλει τους φορείς του Πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, των ήδη επιβαρυμένων περιβαλλοντικά δυτικών περιοχών.
Καμιά γνωμοδότηση δεν έγινε από τους αρμόδιους φορείς της πόλης και τους κατοίκους με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η αξιοπιστία των πολιτικών που ασκούνται από το ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση των αποβλήτων.
Το τμήμα περιβάλλοντος της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης ζητάει την απόσυρση της υπουργικής απόφασης, που έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη άρνηση όλων των φορέων της πόλης (ΟΤΑ, Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατοίκων κλπ) και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Χωροταξίας του ίδιου Υπουργείου -ΥΠΕΚΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!