Δήλωση Γαβριήλ Αβραμίδη για την αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ



 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ                                                                                                                                      Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης |ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αθήνα, 13.02.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά, με την αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για την καύση εναλλακτικών καυσίμων, ο  Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση αδειοδότησης της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για την καύση δευτερογενών απορριμμάτων και εναλλακτικών καυσίμων αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για το καθεστώς έκδοσης των αποφάσεων και των γνωμοδοτήσεων εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ.  
Αναρωτιέται κανείς, πώς από το 2010 και την ανάκληση της απόφασης αδειοδότησης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης φτάσαμε σήμερα, στις 31.01.2014, να εξασφαλίζεται η σχετική απόφαση από το ΥΠΕΚΑ και να επιτυγχάνεται η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.
Αναρωτιέται κανείς, πόσο αισιόδοξοι μπορεί να είναι οι πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης για το μέγεθος της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της υποβάθμισης της ζωής τους, όταν στο άκουσμα του είδους των απορριμμάτων, του όγκου τροφοδοσίας τους, αλλά και της συχνότητας καύσης τους, που σχεδιάζει η εταιρεία προκαλείται ρίγος.
Από την πλευρά μας, θεωρούμε πως η εξέλιξη ενός εγχειρήματος είναι προδιαγεγραμμένη, όταν δεν βασίζεται σε ένα σχέδιο δημοσίου συμφέροντος και όταν δεν θέτει, ως προτεραιότητα τον αποδέκτη αυτού, δηλαδή τον πολίτη.
Επειδή, οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ante portas κρίνεται κοινωνικά ωφέλιμη η παρουσίαση ενός ενιαίου σχεδιασμού, που θα σέβεται την ανθρώπινη ζωή, το αστικό περιβάλλον και στον οποίο οι έννοιες Διαχείριση απορριμμάτων και Ανακύκλωση θα βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση για τον ετήσιο προϋπολογισμό των οικονομικών στους Δήμους και την ελάφρυνση των πολιτών τους.   
Η σημερινή μας συμπαράσταση στους δικαίως διαμαρτυρομένους πολίτες της περιοχής παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της διαρκούς μας στήριξης  για την αναβολή κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας».
                    
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ   ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!