Σκουριές: Το βίντεο ντοκουμέντο των επεισοδίων - Έτσι ξεκίνησαν όλα! [video]


Το βίντεο διάρκειας 7 λεπτών δείχνει τους άντρες των ΜΑΤ να πλησιάζουν τους κατοίκους που έχουν αποκλείσει το δρόμο και να τους σπρώχνουν για να φύγουν. Οι διαδηλωτές κάθονται και άλλοι ξαπλώνουν στο δρόμο, με τις αποδοκιμασίες να είναι έντονες.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων συνελήφθησαν τρία άτομα - δύο γυναίκες 30 και 47 ετών και ένας άνδρας 55 ετών - και κατηγορούνται ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές
Οι καταγγελίες των κατοίκων για τα επεισόδια Οι κάτοικοι της Ιερισσού λένε ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στον κόσμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι πολίτες. Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού Τόλης Παπαγεωργίου, "είναι τώρα 3 με 4 μέρες που ο κόσμος ζητάει από τον εισαγγελέα να διακοπούν οι εργασίες της 'Ελληνικός Χρυσός στο δρόμο από το Χονδρό Δένδρο γιατί από τις αναλύσεις που κάναμε στα υλικά που ρίχνουν διαπιστώσαμε υψηλές περιεκτικότητες σε αρσενικό και μόλυβδο και ως εκ τούτου όλη η περιοχή μολύνεται από τα υλικά αυτά''.

Η διάψευση και η ανακοίνωση της αστυνομίας
Στην ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνεται ότι :"Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών.

Αντίθετα, ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία".









newsit









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!