Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Συμπαράσταση απο τη Λαική Επιτροπή. Τρομοκρατική απόλυση εργαζομένου

Ο Γιώργος Βούρτσας στο βήμα της σημερινής Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Σήμερα, Παρασκευή 21 Μάρτη, απέκλεισαν τα ταμεία του νοσοκομείου και πραγματοποίησαν ανοιχτή γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο των εξωτερικών ιατρείων.
Κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωράει σε ελιγμούς. Έτσι σήμερα "διαβεβαίωσε" τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση μισθών λόγω της λήξης της μετενέργειας, αλλά να κόψει δυο μέρες  από τις ειδικές άδειες και την 7ημερη άδεια πληροφορικής  του κάθε εργαζόμενου.
Είναι προφανές ότι τυχόν αποδοχή αυτών των σχεδίων της Διοίκησης θα άνοιγε την κερκόπορτα για να περάσουν κομμάτι-κομμάτι όλα τα αντεργατικά σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση στον χώρο της υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Λαϊκή Επιτροπή της Πολίχνης μοιράζοντας μαζικά στους επισκέπτες ανακοινώσεις συμπαράστασης, ενώ στην ανοιχτή Γενική συνέλευση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής ο συναγωνιστής Γιώργος Βούρτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Παύλου Μελά με την Λαϊκή Συσπείρωση.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γιώργος Βούρτσας τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων του Παπαγεωργίου πρέπει να αγκαλιαστεί από όλον το λαό της περιοχής γιατί είναι αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που θέλει την υγεία πανάκριβο εμπόρευμα απλησίαστο για την Λαϊκή οικογένεια. Συνεχίζοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των δημάρχων και των περιφερειαρχών που δεν παίρνουν θέση για τα προβλήματα της υγείας, αλλά και γίνονται όχημα για την ιδιωτικοποίησή της.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και απεργοί της κόκα κόλα που έχουν μπει στον 7ο μήνα του απεργιακού τους αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο του εργαστασίου και συνεχίζουν με μαζικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, συναγωνιστές από το ΠΑΜΕ του Παπαγεωργίου μας ενημέρωσαν ότι μετά το πέρας τις κινητοποίησης, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση η πρώτη απόλυτη εργαζομένου για "ανάρμοστη συμπεριφορά". Το "έγκλημα" του εργαζόμενου, ο οποίος είναι τραυματιοφορέας είναι ότι δήλωσε αδυναμία να εκτελέσει εντολή ΕΞΩ από τα καθήκοντά του. Αυτή η εξέλιξη πυροδότησε ακόμα πιο πολύ την οργή των εργαζομένων του νοσοκομείου και απ' ότι φαίνεται τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!