Μπάτος Ν. Σωτήρης – Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα


Μπάτος Ν. Σωτήρης – Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα


Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Γιος του Νικολάου Μπάτου, Δικηγόρου και πρώην Δημάρχου Ωραιοκάστρου και της Ασημένιας Παχή.
Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. (Brunel University London)
Διατηρεί τεχνικό γραφείο το οποίο αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη κατασκευών.


Φίλες και Φίλοι,

Μέσα σε ένα αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, όπου βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της πολύπλευρης κρίσης στη χώρα μας, η Αυτοδιοίκηση, που αποτελεί τον αμεσότερο θεσμό δημοκρατίας, οφείλει και πρέπει να αναδειχθεί σε μοχλό ανάπτυξης, προώθησης των μεταρρυθμίσεων και άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Η περιφερειακή διοίκηση και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία και τις αποκεντρωμένες δομές της, πάντα όμως με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, οφείλει να αποτελέσει τον ρυθμιστικό παράγοντα μιας αναπτυξιακής πορείας προοπτικής και ελπίδας.

Ως νέος άνθρωπος που θεωρεί ότι η πολιτικοποίηση και η ενεργοποίηση της νέας γενιάς, η συμμετοχή και η συναπόφαση, αποτελούν αντίβαρο στην αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό και μένοντας πιστός στην άποψη για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα, αποφάσισα να συμπορευτώ με τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη – Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία” ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος:

·         Για να εκπροσωπήσω την γενιά μου. Μία γενιά που βιώνει την ανεργία, που απογοητεύεται, που μεταναστεύει, που έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και στους πολιτικούς. Αυτή η γενιά δικαιούται να γυρίσει σελίδα, να πιστέψει, να αποφασίζει για το δικό της μέλλον και υποχρεούται να μην επιτρέψει να γίνει η πρώτη γενιά μεταπολεμικά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.

·         Για να προσφέρω ως  Μηχανικός με την επιστημονική και επαγγελματική μου κατάρτιση έχοντας εξειδικευτεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Γιατί θεωρώ ότι η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, η διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να αποτελούν βασικές προϋποθέσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής και θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

·         Γιατί πιστεύω ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ένας νέος άνθρωπος που συνδυάζει την ανανέωση με την εμπειρία και εκφράζει ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Έχει αποδείξει την πίστη και την προσήλωση του στην τοπική αυτοδιοίκηση  και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας που θα καταστήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνιστή των εξελίξεων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!