Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση: Καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη με την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ( ΤΠΕ )


Ωραιόκαστρο 8 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου

                Καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη με την χρήση των Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνιών ( ΤΠΕ )


Digital City , Smart City, Intelligent City, Broadband City. Είναι όροι που οποίες χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στους Δήμους για να προσδιορίσουν την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ( ΤΠΕ ) που έχει στην διάθεσή του ο Δημότης - Πολίτης αλλά και ο επισκέπτης για την εξυπηρέτησή του. Οι Δήμοι  αποτελούν το προνομιακό πεδίο για την ανάπτυξη των εφαρμογών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδιαίτερα ενόψει και της στρατηγικής για την Ευρώπη 2020.
Ο Εκλογικός Συνδυασμός Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο Δημοτικό Μέγαρο Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο, κατά την διάρκεια της οποίας ο κεντρικός ομιλητής κύριος Γιώργος Βάλλας, Διευθυντής Ανάπτυξης του ¨e- trikala¨, παρουσίασε το πρόγραμμα με το οποίο εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στους κατοίκους και είχε ως αποτέλεσμα να κατακτήσει την 20η θέση παγκοσμίως στην λίστα των ψηφιακών πόλεων. Αμέσως μετά την εκδήλωση ο Υποψήφιος Δήμαρχος  Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου αρνήθηκε να συμμετέχει στην ανάπτυξη δικτύου Wi-Fi, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να υποδείξει σημεία για την εγκατάσταση Wi-Fi hotspots και κατέταξε την πόλη μας στην λίστα των 27 πόλεων χωρίς ψηφιακές παροχές, μαζί με τον Δήμο Γαύδου, Ιάσμου, Λειψών, Χάλκης, Κερατσινίου, Δραπετσώνας και άλλους, αφήνοντας τον Δήμο μας εκτός ψηφιακής εποχής και ανάπτυξης. Ως νέος άνθρωπος και επιχειρηματίας που χρησιμοποιώ καθημερινά τις ψηφιακές ευκολίες που παρέχονται  πρέπει να επισημάνω ότι η προώθηση της χρήσης νέων τεχνολογιών στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΟΤΑ πιο γνωστή ως e-Αυτοδιοίκηση και η συνεχής διεύρυνση των εφαρμογών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι αντικείμενο πρώτιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών σε χαμηλότερο κόστος, η συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση των δημοσίων και τοπικών υποθέσεων, η δημιουργία πόλεων ελκυστικών ως τόπων κατοικίας , εργασίας και επίσκεψης, η διευκόλυνση της καινοτομικής δραστηριότητας, η διεύρυνση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, η βελτίωση των οικονομικών δυνατοτήτων και ευκαιριών της πόλης και της περιοχής είναι οφέλη σημαντικά τόσο για τον Δήμο όσο και για τον Δημότη – Πολίτη. Η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα και σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι πρόταση που έχουμε στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα θέσουμε σε εφαρμογή αμέσως μόλις γίνουμε διοίκηση.

Έχουμε δικαίωμα στο μέλλον! Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας!


Από το Γραφείο Επικοινωνίας






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!