Αναφορά της Βουλευτού Στ. Ξουλίδου προς τον Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων για την "Εισαγωγή των ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.'"




ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

07-04-2014

                            ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:   τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Εισαγωγή των ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. Σ.B.B 04/2014 επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή, για την εισαγωγή των παιδιών των ομογενών στην ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απαιτείται να πιάσουν τη βάση του 35 στις αντίστοιχες εισαγωγικές εξετάσεις, χωρίς να έχουν το δικαίωμα επανεξέτασης, αναβαθμολόγησης και ένστασης. Επίσης, δεν ισχύουν για τα παιδιά των ομογενών οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (προστάτες οικογενειών, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ κλπ), ούτε τους αναγνωρίζεται μοριοδότηση από την ιδιότητα του αθλητή.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το παρόν μεταναστευτικό κύμα δεν συγκρίνεται με εκείνο της δεκαετίας του 1960 και η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει στα παιδιά των μεταναστών την πρόσβαση στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση,  ώστε να υπάρχει ελπίδα και λόγος να επιστρέψουν στην πατρίδα για να προσφέρουν ίσως όλα αυτά που τώρα χάνονται από την Ελλάδα.

Κατόπιν τούτων παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ανωτέρω αδικίες.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας.

                                                                                                      

 Η καταθέτουσα Βουλευτής

                                                                                                                Σταυρούλα Ξουλίδου

Διαβάστε εδώ την επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!