ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Δελτίο τύπου για την Εργατική Πρωτομαγιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Δ.Κ.Π.Ω.  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ τιμά την εργατική πρωτομαγιά και τους αγώνες των εργαζομένων  για καλύτερες συνθήκες δουλειά. Σήμερα περισσότερο από ποτέ καθίσταται επίκαιρο το μήνυμα της Πρωτομαγιάς του 1886 στο Σικάγο και του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Οι αγώνες και οι κατακτήσεις των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία, τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, του 8ωρου, της Κυριακάτικης αργίας και της αξιοπρεπούς αμοιβής, αντιπαλεύουν και συγκρούονται με την προσπάθεια της Κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικα για ελαστικές σχέσεις  εργασίας, για την εκ περιτροπής απασχόληση, για εξευτελιστικούς και αναξιοπρεπείς μισθούς, για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ δηλώνει κάθετα αντίθετη στην κατάργηση του εργατικού δικαίου και στη φαλκίδευση των εργατικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων. Στηρίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που η σημερινή συγκυβέρνηση ποδοπατά και ισοπεδώνει.  

Δ.Κ.Π.Ω. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!