"Δεν δικαιώθηκαν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης" Δελτίο τύπου για το προωθούμενο νομοσχέδιο "Επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών"


"ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΕΠΙΛΥΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ» που αφορά και τα ακινητα μας

Είναι πλέον εμφανές ότι με το προωθούμενο από πλευράς συγκυβέρνησης νομοσχέδια για την <<ΕΠΙΛΥΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ>> δυσχεραίνεται η θέση μας και απειλείται πλέον φανερά και σοβαρά η ιδιοκτησία μας.
Εμείς οι κάτοικοι της Ηλιούπολης με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθούμε το γαϊτανάκι που άρχισε να ξετυλίγετε ξαφνικά, όσον αφορά την δήθεν επίλυση του προβλήματος των διεκδικούμενων ακινήτων μας από πλευράς της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, δηλαδή του Υπουργείου Οικονομικών.
Με αγωνία, προβληματισμό και με έντονη ανησυχία προσπαθούμε να διαβλέψουμε τι μας περιμένει. Παρακολουθούμε την διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για << τις καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου>> και για την δήθεν λύση που μας έταζαν.
Εμείς εκατοντάδες μικροϊδιοκτήτες αστικών ακινήτων τα οποία αγοράσαμε με νόμιμους τίτλους, καταβάλλοντας τα τέλη μεταβίβασης στην εφορεία, με παραστάσεις δικηγόρων, με καταβολή στο υποθηκοφυλακείο των τελών μεταγραφής, χωρίς ποτέ να εγερθεί διεκδίκηση, με δικαίωση μας από τις επιτροπές του κτηματολογίου, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να τσουβαλιαστούμε και να θυσιαστούμε στην λογική των πλεονασμάτων και της άνευ όρων επιβολής κεφαλικού φόρου σε μια λογική ισοπεδωτική και κατά την άποψη μας καταχρηστική. Έχουμε βάσιμη υπόνοια ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια ακόμα και ο νόμος για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του (περί χρησικτησίας των 10 ετών) να παρακαμφθεί και με απειλές για διοικητικά μέτρα (επιβολή προστίμου και διοικητική αποβολή) να μας εκβιάσουν να ξαναπληρώσουμε την περιουσία μας και μάλιστα και ποσοστό για τα σπίτια μας (20%).
Το συμπέρασμα μας είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι σίγουρο πως θα είναι άλλοθι για να βολευθούν κάποια μεγαλοσυμφέροντα με βολικό τίμημα και να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες τους, αλλά την ολιγωρία την αδιαφορία και το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πληβείοι οι οποίοι επένδυσαν τον κόπο τον ιδρώτα και το αίμα τους.
Εμείς δεν είμαστε ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ και διαφωνούμε στην λογική του τσουβαλιάσματος, θα παλέψουμε με κάθε μέσο στην κατεύθυνση να μην περάσουν τα επαχθεί νομοσχέδια με την λογική που προωθούνται.
28/4/14
Για την συντονιστική επιτροπη
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΠΑΝΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Δημ Συμβουλος Παυλου Μελά"


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!