"Κίνημα Αγανακτισμένων - Ένα επιτυχημένο κίνημα", άρθρο του Κώστα Πουλή


ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ - ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παρόλο που στο συλλογικό ασυνείδητο μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού, οι «αγανακτισμένοι» καταγράφηκαν σαν ένα αποτυχημένο κίνημα, τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δίνουν τη δυνατότητα μιας δεύτερης ανάγνωσης των ιστορικών γεγονότων που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2011, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα συμπεράσματα.                                                                                                                        Η επιτυχία ή η αποτυχία ενός κινήματος, κρίνεται εκ του αποτελέσματος σε σχέση με τον αρχικό στόχο. Ο βασικός στόχος του κινήματος των αγανακτισμένων,  έτσι όπως τελικά διαμορφώθηκε, ήταν η κατάργηση των μνημονίων και η απομάκρυνση από την εξουσία των πολιτικών κομμάτων που τα ψήφισαν, αφού πρώτα οδήγησαν την χώρα σ` αυτά, με τη ληστρική πολιτική τους. Και φυσικά, η τιμωρία των υπευθύνων για την καταστροφή της χώρας, ειδικά αν αποδεικνύονταν ότι το έκαναν με οικονομικά ανταλλάγματα. Με την πρώτη ματιά, τίποτα από αυτά δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Είδαμε βέβαια για πρώτη φορά πολιτικούς στη φυλακή, αλλά μάλλον για εξιλαστήρια θύματα πρόκειται, αφού δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από αυτά που έκαναν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Μήπως όμως η απομάκρυνση των μνημονιακών κομμάτων από την εξουσία που θα οδηγήσει και στην επίτευξη των υπόλοιπων στόχων, είναι πλέον ένα βήμα πριν πραγματοποιηθεί;
Παρόλο που οι αγανακτισμένοι έβαλαν στο στόχαστρό τους όλα τα πολιτικά κόμματα, θεωρώντας ότι σταμάτησαν να εκπληρώνουν την αποστολή τους που είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και όχι του κομματικού, εν τούτοις η ευθύνη δεν μπορεί παρά να καταμεριστεί, ανάλογα με την συμμετοχή του καθενός από αυτά, στη νομή της εξουσίας.                                                                                                          

Διαβάστε την συνέχεια εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!