Ερώτηση της Σταυρούλας Ξουλίδου για την κατασκευή προπονητικών κέντρων για τις αθλητικές ομοσπονδίες


                                                            
                                              8-7-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Κύριε Υπουργέ,
Όπως έγινε γνωστό,  οι διεθνείς αθλητές μας που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απέστειλαν στον Πρωθυπουργό της χώρας επιστολή με τα αιτήματά τους. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές ζήτησαν να μην τους καταβληθεί ειδική αμοιβή (πριμ) και αντ’ αυτού να βρεθεί χώρος προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας, καθώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά που φιλοξενούν τις προπονήσεις της Εθνικής μας, έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ. Στο αίτημα αυτό ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να κάνει πράξη το αίτημα των παικτών της Εθνικής μας.

Όμως εκτός από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου χωρίς προπονητικό κέντρο μένουν και άλλες Ομοσπονδίες (Γυμναστική, Κολυμβητική, ΣΕΓΑΣ, Άρση Βαρών, Πάλη, Ξιφασκία), οι οποίες έχουν προσφέρει διεθνείς διακρίσεις και ωστόσο χρησιμοποιούν τις ίδιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 9 του Συντάγματος «Ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους. Το Κράτος επιχορηγεί και ελέγχει τις ενώσεις των αθλητικών σωματείων κάθε είδους, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει επίσης τη διάθεση των ενισχύσεων που παρέχονται κάθε φορά στις επιχορηγούμενες ενώσεις σύμφωνα με τον προορισμό τους».

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ Υπουργέ:

1.      Προτίθεσθε να μεριμνήσετε ώστε να βρεθούν χώροι στους οποίους θα προπονούνται και οι αθλητές άλλων ομοσπονδιών, προτού τους γίνει η έξωση από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά;
2.      Σκοπεύετε να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα κονδύλια ώστε οι αθλητές των λιγότερο δημοφιλών αθλημάτων, οι οποίοι ωστόσο με τις επιτυχίες τους τίμησαν τα εθνικά μας χρώματα, να μπορούν να προπονούνται σε συνθήκες αξιοπρεπείς;



                                                                                                Η ερωτώσα βουλευτής


                                                                                                 Σταυρούλα Ξουλίδου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!