Ανακοίνωση Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής Θεσσαλονίκης για την πώληση της "μικρής ΔΕΗ"

Ανακοίνωση Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής Θεσσαλονίκης


Την αντίθεση του στην προωθούμενη κατάτμηση και πώληση της ΔΕΗ, μέσω της διαδικασίας της "Μικρής ΔΕΗ" εκφράζει με ψήφισμα του το Συντονιστικό της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής Θεσσαλονίκης στην συνεδρίαση του σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του εγκλήματος πρέπει να σημειώσουμε τα εξής: ξεπουλάνε το 30% της ΔΕΗ με τις πλέον σύγχρονες και κερδοφόρες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (υδροηλεκτρικά εργοστάσια μαζί με τα φράγματα και τη διαχείριση των υδάτων τους, το εργοστάσιο παραγωγής με φυσικό αέριο αλλά και τα λιγνιτωρυχεία και τις μονάδες παραγωγής με λιγνίτη που έχουν το μικρότερο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).
Επιπλέον, 2.000.000 καταναλωτές μεταφέρονται στην λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ» σαν «προίκα», και υποχρεώνονται για έξι μήνες να παραμείνουν πελάτες χωρίς δικαίωμα αλλαγής εταιρείας!!!
Η λογική του τεμαχισμού των μεγάλων δημόσιων εταιρειών με στόχο την ευκολότερη εκποίηση τους είναι καταδικαστέα, μπορεί να ψηφιστεί με ισχνή πλειοψηφία και με τις γνωστές μεθοδεύσεις από τη Βουλή αλλά δεν θα περάσει και δεν θα νομιμοποιηθεί από την κοινωνία. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις γιατί η ΔΕΗ είναι δημόσια περιουσία και εμείς όλοι καταναλωτές ενός κοινωνικού αγαθού κι όχι ενός προϊόντος προς εκμετάλλευση και κερδοσκοπία. Η υπεράσπιση της δημόσιας ΔΕΗ δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων αλλά συνολικά της ελληνικής κοινωνίας
Μόνο ως έγκλημα εθνικής εμβέλειας μπορεί πια να χαρακτηριστεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, που στην ουσία, παραδίδει στα κερδοσκοπικά αρπακτικά τη ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μία από τις ελάχιστες βιομηχανίες που έχουν απομείνει και μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Οι φτηνιάρικοι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για συσκέψεις διάσωσης δήθεν των εργαζομένων, ξεσηκώνουν θύελλα οργής, για την υποκρισία της και τον εμπαιγμό της απέναντι στον Ελληνικό λαό, την ώρα που διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.
Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να περάσει, ο ελληνικός λαός πρέπει να υπερασπιστεί την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, το ηλεκτρικό ρεύμα του λαού.

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα της χώρας, όλα τα κινήματα, όλος ο λαός, να αντισταθούμε και να δημιουργήσουμε ένα πλατύ παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο για να αποτρέψουμε το έγκλημα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!