Εκλεψαν τεράστιο αριστούργημα του 17ου αιώνα από εκκλησία -Αξίζει περίπου 6 εκατ. ευρώ


Ενα από τα αριστουργήματα του Τζοβάνι Φραντσέσκο Μπαρμπιέρι- ή Γκουερτσίνο, όπως είναι πιο γνωστός- έκανε... φτερά από μία εκκλησία στη βόρεια Ιταλία.

Πρόκειται για πίνακα του 1639, μεγάλων διαστάσεων (2,93 επί 1,84 μέτρων), ο οποίος εκλάπη από εκκλησία στη Μόντενα. Το αριστούργημα εικονίζει την Παρθένο με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και τον Αγιο Γρηγόριο τον Θεραπευτή.

Η αξία του έργου του Γκουερτσίνο φτάνει στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Ιταλό κριτικό τέχνης, Βιτόριο Σγκάρμπι, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μνημειώδες ρετάμπλ (πίνακας που κοσμεί τον χώρο πίσω από την Αγία Τράπεζα) της ώριμης περιόδου του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με έναν επίτροπο της ενορίας του Αγίου Βικεντίου, «χάθηκε ένας εθνικός θησαυρός». Το έργο ήταν πολύ μεγάλων διαστάσεων και για αυτό ο ίδιος πιστεύει ότι οι δράστες πιθανότατα χρησιμοποίησαν φορτηγό για να το μεταφέρουν.

Ο Τζαν Κάρλο Μουτσαρέλι, ο δήμαρχος της Μόντενα, έκανε έκκληση να ξαναβρεθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο, τονίζοντας ότι «το έγκλημα αυτό αφορά όλη την πόλη».

ΣυνημμένοΜέγεθος
172701212-5d02d0b8-c557-4517-8c47-85288c54b806.jpg78.67 KB

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!