Ωραιόκαστρο: 1ο Δημοτικό Συμβούλιο και “όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν”




Πρώτο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας 15/9/2014 στο δήμο Ωραιοκάστρου και η κατάσταση ήταν περισσότερο από απογοητευτική.  Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος να παρακολουθήσει την συνεδρίαση. Η αίθουσα με μια νέα, διαφορετική όψη, μια και η νέα διοίκηση προχώρησε σε ένα lifting θέλοντας να δείξει αυτή την αλλαγή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (ΗΔ) αρκετά, όπως και εκείνα που ήταν εκτός ΗΔ και  με πολύ ενδιαφέρον, όπως πχ. η ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας των γυμναστηρίων ώστε να προχωρήσει η αδειοδότηση των κλειστών γυμναστηρίων Ωραιοκάστρου, Δρυμού και Νεοχωρούδας, κάτι που θα βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι αθλητικοί σύλλογοι, κά.
Στην αίθουσα υπήρχε κλίμα έντασης από την αρχή της συνεδρίασης και η κατάσταση εκτροχιάσθηκε όταν έπρεπε να ψηφισθούν οι εκπρόσωποι επιτροπών αλλά και τα μέλη των ΔΣ των νομικών προσώπων της ΔΕΥΑΩ, ΔΟΠΠΑΩ, ΔΗΚΕΩ, της Α/θμιας και Β/θμιας επιτροπής.
Δυστυχώς, «δεν θέλησε» κανείς να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του ΔΣ (εξαίρεση αποτελεί η προσπάθεια του κ Σημαιοφορίδη). Η μεν διοίκηση αντιμετωπίσε τα θέματα με προχειρότητα μια και δεν μπορούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις ακόμη και για την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού ήταν να αποσύρει  τα θέματα για τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα και να ορίσει νέο ΔΣ την Τετάρτη το βράδυ.
Η μείζονα αντιπολίτευση από την πλευρά της «έπαιξε» με την διαδικασία, μια και η εμπειρία που έχουν, τους έδινε το "δικαίωμα" (;) να το κάνουν αυτό. Η παράταξη  Αλληλεγγύη – Ανατροπή έκανε την δική της παρέμβαση διαχωρίζοντας την θέση της και αιτιολογώντας την στάση της. Η παράταξη της Δύναμης Δημιουργίας δεν φάνηκε να παρεμβαίνει δυναμικά στην συζήτηση. Απών ήταν ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης κ Άγγελος Θέμελης.
Συμπερασματικά, το γεγονός και μόνο ότι οι αντεγκλήσεις έφθασαν σε χείριστο σημείο οδηγεί από μόνο του στο συμπέρασμα ότι «Κύριοι Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».  
Είναι γνωστές οι αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ σας, αλλά ο λαός του δήμου Ωραιοκάστρου σας ψήφισε όλους σας, για να σκύψετε στα προβλήματα και να δώσετε λύσεις.

Χθές πέθανε ένα συμπολίτης μας από την θεομηνία, πριν λίγες μέρες κινδύνεψαν κάποιοι άλλοι. Βρέχει για 10-20 λεπτά και αποκλείεται το Ωραιόκαστρο…
Όλες οι σχολικές μονάδες περιμένουν υλικά, κυρίως είδη καθαρισμού για να κάνουν τα αυτονόητα. 
Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος....

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να «νερώσετε» το κρασί σας;;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!