Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.: Ο Κικίλιας έδιωξε από σύσκεψη στρατηγό με αφορμή τις Σκουριές!


 
Πρωτοφανές για τα δεδομένα των Σωμάτων Ασφαλείας περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη στον Πολύγυρο, όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας φέρεται να έδιωξε από την αίθουσα ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., με τον βαθμό του στρατηγού, μπροστά σε βουλευτές και δημάρχους της περιοχής αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός θεωρείται εξαιρετικής εμπειρίας και ήταν αυτός που εξάρθρωσε τα κυκλώματα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης αλλά και οργάνωσε τη μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας για τις εμπρηστικές επιθέσεις στις Σκουριές.

Ως αφορμή της αποπομπής του από την αίθουσα των συσκέψεων φέρεται να ήταν η τοποθέτηση του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. ότι «πλέον δεν υπάρχει λόγος μετάθεσης αξιωματικών από όμορους νομούς προς τη Χαλκιδική για την ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί για το θέμα των χρυσωρυχείων της περιοχής».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί μπορεί να επιστρέψουν στις υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν επειδή η κατάσταση στις Σκουριές και στις γύρω περιοχές έχει εκτονωθεί.

Παρόντες αξιωματικοί αλλά και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες εξέφρασαν την απορία τους για το περιστατικό, την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης με την «προσβλητική αποπομπή ενός ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς κανέναν σημαντικό λόγο».

«Το Βήμα» επικοινώνησε με συνεργάτες του κ. Κικίλια οι οποίοι ανέφεραν ότι «δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αποπομπής ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και από άλλους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα εκφράζεται δυσαρέσκεια για «ανοίκεια συμπεριφορά από πολιτικά στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης» όπως και για άλλες επιλογές συνεργατών τους.

tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!