Στο «νόμο Κατσέλη» και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!


Για πρώτη φορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διατάσσεται με προσωρινή διαταγή να μειώσει δόση δανείου συνταξιούχου απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, γεγονός που ανοίγει το… δρόμο σε 24.400 δανειολήπτες να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη».
Μέχρι τώρα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αρνείτο διακανονισμούς σε 24.400 δάνεια συνολικής αξίας 900 εκατ. ευρώ, που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι και τα οποία έχει τιτλοποιήσει. Συνεπεία αυτής της άρνησης ήταν χιλιάδες δανειολήπτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση να βρίσκονται σε ομηρία αφού τα δάνεια τους είναι στα χέρια ξένων Τραπεζών και επενδυτικών οίκων.
Τακτική των εταιρειών αυτών είναι να εξαγοράζουν τα δάνεια των Ελλήνων ιδιωτών στο 5% έως 50% της αξίας τους, με σκοπό να εισπράξουν το 100% , χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης τις δικαστικές διαδικασίες, όπως είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Ταυτόχρονα, οι ξένες εταιρείες αρνούνται να δεχθούν αιτήσεις δανειοληπτών για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη», υποστηρίζοντας ότι δεν δεσμεύονται από την ελληνική νομοθεσία.

Η προσωρινή διαταγή

Πλέον με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδίκη Πειραιά Νικολάου Κόντου το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διατάσσεται να μειώσει τη δόση δανείου στα 120 ευρώ από τα 530,20 ευρώ που παρεκρατείτο μέχρι τώρα σε τιτλοποιημένο δάνειο συνταξιούχου απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ο συνταξιούχος, με δύο παιδιά, είχε λάβει από το ΤΠΔ ένα στεγαστικό και ένα επισκευαστικό δάνειο συνολικού ποσού 90.000 ευρώ. Το στεγαστικό δάνειο το 2006 τιτλοποίηθηκε χωρίς εκείνος να ενημερωθεί ποτέ από το ΤΠΔ. Ο συνταξιούχος λόγω της οικονομικής κρίσης περιήλθε σε αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων.
Έτσι, ζήτησε από το ΤΠΔ από παράταση της δανειακής του σύμβασης προκειμένου να μειωθεί η μηνιαία δόση μέχρι και εξωδικαστική επίλυση προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Όμως, το ΤΠΔ επικαλούμενο ότι έχει γίνει τιτλοποίηση του δανείου του αρνήθηκε κάθε διακανονισμό. Μετά από αυτό ο συνταξιούχος προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Με την προσωρινή διαταγή του κ. Κόντου υποχρεώνεται το ΤΠΔ να άρει πλήρως την παρακράτηση του ποσού των 530,20 ευρώ που έκανε από την σύνταξή του και υποχρεώνει παράλληλα τον ένστολο να καταβάλει μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο ΤΠΔ το ποσό των 120 ευρώ.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!