Ολος ο πλανήτης στους δρόμους -Φώναξαν για να αφυπνίσουν τους ηγέτες για την κλιματική αλλαγή [φώτο]


Ισως είναι το μοναδικό ζήτημα που μπορεί να ενώσει τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Η κλιματική αλλαγή τους αφορά όλους και για αυτό βγήκαν μαζικά στους δρόμους, σε πορείες σε πολλές χώρες, με στόχο να αφυπνίσουν τους ηγέτες για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν σε πάνω από 2.000 μέρη σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τη σύσκεψη για το κλίμα που έχει συγκαλέσει ο ΟΗΕ. Στη Νέα Υόρκη, πάνω από 310.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Μαζί τους και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, αλλά και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, o oποίος πρόσφατα ορίστηκε «αγγελιοφόρος της ειρήνης» από τον οργανισμό, με βασικό ρόλο την προώθηση του μηνύματος για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αρκετοί διάσημοι βρέθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών σε πολλά σημεία του κόσμου. Από τη Μεγάλη Βρετανία ως το Αφγανιστάν και από τη Βραζιλία ως την Ιταλία. Στο Λονδίνο περίπου 40.000 άτομα διαδήλωσαν, με την ηθοποιό Εμα Τόμπσον ανάμεσά τους. Σχεδόν 30.000 βγήκαν στους δρόμους της Μελβούρνης, ενώ 25.000 άτομα ήταν στη συγκέντρωση του Παρισιού και 15.000 στο Βερολίνο.

Η πορεία στη Νέα Υόρκη












Στο Λονδίνο












Στο Παρίσι


Στο Σϊδνεϊ






Στο Βερολίνο









Πηγή: www.iefimerida.gr





































Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!